DOLAR 32,1933 0.02%
EURO 34,9861 -0.06%
ALTIN 2.507,67-0,10
BITCOIN %
İstanbul
23°

AÇIK

KALAN SÜRE

“Eşitlikçi yaklaşım, mutluluğun temeli”

“Eşitlikçi yaklaşım, mutluluğun temeli”

FinTek de dahil tüm sektörlere baktığımızda, kadınların iş hayatında hala fırsat eşitliği aradığını söyleyebilirim. Bu arayış aslında sadece iş hayatında değil, özel hayatta da geçerli

ABONE OL
1 Mayıs 2024 10:50
“Eşitlikçi yaklaşım, mutluluğun temeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

PSM DERGİSİ

Finans ve teknoloji sektörünün kadın liderlerine sorduk:

•Toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında kadınların aile/özel ve çalışma hayatındaki rollerini nasıl değerlendirirsiniz? Yeni yüzyılda eşit, nitelikli ve kapsayıcı bir eğitim için ne gibi adımlar atılmalı?

•Şirketinizde kadın istihdamını artırmaya yönelik uygulamalar neler?

Param Grup CRO’su ve Kredim Genel Müdürü Semra Demircioğlu

Yaşamda kadınlar için sınırları eski zamanlarda belirlenmiş bazı roller var. Bu roller, günlük yaşamda hala kadınların üzerinde bir baskı oluşturuyor. Reklamlardaki, dizi ve filmlerdeki genel kadın betimlemesi de maalesef bu baskıyı artırıyor. Kadınlar özel hayatta başka, iş hayatında başka rollere sahip olsa da bu roller birbirinden bağımsız değil. İkisi de birbirini besliyor, birbirinden destek alıyor. Aradaki dengeyi korumak da önce topluma, sonra kurumlara düşüyor. Kadınların, bir rol için diğerinden vazgeçmek zorunda kalmaması gerekiyor. Benim için iş hayatım da özel hayatım da çok değerli. Eşitlikçi bakış açımı her ikisine de yansıtmaya çalışıyorum. Eşitlikçi yaklaşım, mutluluğun temelini oluşturuyor. Herkesin eşit şartlarda var olabileceği, kendini gösterme şansı yakalayacağı bir ortam yaratıldığında başarı ve huzur beraberinde geliyor. Yeni yüzyıl, yeni ihtiyaçları doğuruyor. Yapay zeka teknolojileri, şu an bize ne kadar çığır açıcı geliyor değil mi? Peki ya 10 yıl sonra? Muhtemelen günlük yaşamın sıradan bir parçası haline gelecek ve yaşamda bizi şaşırtacak yeni gelişmeler olacak. Bu yüzden nitelikli eğitim için yapılacak tek şey durmadan sistemi yenilemek ve hep beraber yenilenmek. Kapsayıcı eğitim için ise eğitim olanaklarına herkesin eşit bir şekilde erişim sağlayabilmesi gerekiyor. Altyapı ve kaynakları geliştirerek, eğitimi herkes için ulaşılabilir bir hale getirebiliriz. Kadın, erkek fark etmeksizin herkesin hayata katacağı farklı bir değer var. Kendimizi gerçekleştirmek ve hep daha ileri gitmek için de her değere ihtiyacımız var.

“Çalışan ihtiyaçları doğrultusunda yeni iş modelleri tercih edilmeli”

Kadın istihdamı ve fırsat eşitliği, kurum kültürümüzün önemli bir yapı taşı. Param Grup’ta yüzde 45, Kredim markamızda da yüzde 51 kadın çalışan oranımızla gurur duyuyoruz. Kadınlar için daha adil bir tablo çizmek adına şeffaf işe alım ve terfi süreçlerimizle istihdam çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Performans ve deneyime dayalı adil ücretlendirme politikası yürütüyoruz.
Konuya sadece istihdam olarak bakmamak lazım. Çalışma şartları, istihdamın sürekliliği ve verimliliği için önem teşkil ediyor. Tüm çalışanların verimli çalışabilmesi için artık günümüzde farklı ihtiyaçlar bulunuyor. Kurumların da çalışanların ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran yeni iş modellerini tercih etmesi gerekiyor. Örneğin, Param şirketlerinde hibrit çalışma modeli başarıyla yürütülüyor. Bu model, çalışanlara ve iş akışlarına göre düzenleniyor. İşin özünde esneklik yer alıyor. Karşılıklı anlayış ve iş disiplini çerçevesinde olduğunuzda çalışan bağlılığındaki değişim gözle görülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.