DOLAR 32,3892 -0.11%
EURO 34,6002 -0.62%
ALTIN 2.386,92-1,96
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

KALAN SÜRE

Putin’den Avrasya kredi derecelendirme kuruluşu kurma önerisi

Putin’den Avrasya kredi derecelendirme kuruluşu kurma önerisi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrasya Ekonomik Birliği’nde giderek artan ekonomik faaliyete hizmet edecek makul değerlendirme aracının sağlanması için Avrasya kredi derecelendirme kuruluşu kurmayı teklif etti.

ABONE OL
26 Mayıs 2023 14:41
Putin’den Avrasya kredi derecelendirme kuruluşu kurma önerisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Avrasya Ekonomik Birliği Zirvesi’nde konuşan Putin, “Avrasya Ekonomik Birliği’nde büyüyen ekonomik faaliyete hizmet edecek makul değerlendirme aracının mevcudiyetini sağlayacak bir Avrasya kredi derecelendirme kuruluşunun kurulması faydalı olacak. Ama burada tabii ki ilkeli yaklaşımlara, katı kriterlere ve bu kriterlere uyabilme yeteneğine ihtiyacımız var. Bu çalışmanın tamamen tarafsız olmasını sağlamalıyız. Tüm önemi bunda yatıyor. Bunu sağlayamazsak hiçbir anlamı olmaz” dedi.
İsteyen tüm ülkelerle serbest ticaret bölgeleri oluşturmanın önemine işaret eden Putin, merkez bankalarının ulusal ve dijital para birimleri için uluslararası ödeme altyapısını ortaklaşa geliştirilmesi gerektiğini belirterek, “Ortak çabalar, Avrasya Ekonomik Birliği’nin mali bağımsızlığını güçlendirmeyi amaçlamalı” ifadesini kullandı. Sputnik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.