Ekonomi Manşet logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Gündem

Silah bırakma için Diyarbakır'dan 4 otobüs birden kalktı

PKK'nın yarın silah bırakacağı açıklandı. DEM Parti Heyeti'nden eski ve yeni milletvekillerinin yanı sıra bir grup gazeteci Irak'ın Süleymaniye kentine doğru yola çıktı.

Silah bırakma için Diyarbakır'dan 4 otobüs birden kalktı

PKK yarın Irak'ın Süleymaniye kentinde silah bırakacak.


Görüntülerin televizyonlardan canlı yayımlanması beklenirken, "güvenlik" nedeniyle silah bırakma alanına gazetecilerin alınmayacağı ve canlı yayınlanmayacağı duyuruldu.


4 OTOBÜS KALKTI


DEM Parti, bazı yazar ve gazetecileri davet etti ancak "güvenlik" gerekçesiyle, canlı yayın kararından vazgeçildiğini açıkladı.


Diyarbakır'dan davetli DEM Parti Heyeti'nden eski ve yeni milletvekilleri, bir grup gazeteciyle birlikte Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Süleymaniye kentine dört otobüsle hareket etti.


DEV EKRANLAR KURULDU


Silah bırakma iki ayrı alandan izlenecek.


Terör örgütü üyelerinin silah bırakacağı ilk alana izlenim yazacak az sayıda gözlemci alınacak ve Bu davetlilerin telefon ve diğer teknik malzemeleri, güvenlik gerekçesiyle alana alınmayacak.


Katılımcıların çoğunluğu ise dev ekranların kurulduğu ikinci bir alanda silah bırakmayı izleyebilecek.


Silah bırakmanın yapılacağı birinci alana, sadece tarafların kabul ettiği, iki yayın kuruluşunun çalışanları alınacak.

Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.