Ekonomi Manşet logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Dünya

Norveç'ten Ukrayna'ya 695 milyon dolarlık hava savunma desteği

Norveç, Ukrayna'ya 7 milyar Norveç kronu (yaklaşık 695 milyon dolar) değerinde hava savunma sistemi sağlayacak. Başbakan Jonas Gahr Store, Almanya ile birlikte yürütülen işbirliği kapsamında Ukrayna'nın güçlü hava savunma sistemleri alacağını belirtirken Sistemlerin Almanya üzerinden Ukrayna'ya teslim edileceği bildirildi.

İlgili Etiketler

Norveç'ten Ukrayna'ya 695 milyon dolarlık hava savunma desteği

Avrupa ülkelerinin Ukrayna'ya desteği sürerken, Norveç'ten yeni bir açıklama geldi. Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Ukrayna'ya yaklaşık 7 milyar Norveç kronu (695 milyon ABD doları) değerinde hava savunma sistemi sağlayacaklarını duyurdu.


Store, yaptığı açıklamada, "Almanya ile birlikte, artık Ukrayna’nın güçlü hava savunma sistemleri almasını sağlıyoruz. Almanya ve Norveç, Ukrayna’nın ülkesini savunma ve sivil halkı Rus hava saldırılarına karşı koruma mücadelesine destek olmak için çok yakın şekilde çalışıyor" ifadelerini kullandı.


Söz konusu hava savunma sistemlerinin Almanya üzerinden Ukrayna'ya teslim edileceği bildirildi.

İlgili Etiketler

Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.