Kulislerde konuşuluyor... Hangi Türk bankası satılacak
Türkiye'de faaliyet gösteren bankalara dönemsel olarak talipler çıkıyor. Geçtiğimiz hafta borsacı bir iş insanının büyük bir bankayı satın alacağı iddia edildi.

Bankacılık sektöründe hareketli günler yaşanıyor. Borsa İstanbul'da endeksi yükselten ana sektörlerin başında gelen bankacılık endeksi prim yapmaya başladı.
Geçtiğimiz haftadan bu yana faaliyette olan büyük bir Türk bankasının borsacı iş insanına satılacağı öne sürüldü. Son dönemde BİST'te en çok işlem yapan kurumlar arasında bulunan aracı kurum ve yatırım bankasının patronu veya spekülasyonlarla adı geçmişte duyulan ve servete sahip borsaya kote şirketleri bulunan bir iş insanının adı öne çıkmaya başladı.
İş insanlarının isminden ziyade hangi bankanın satılacağı da merak konusu oldu. Borsa İstanbul'da banka yatırımcısı olan kişileri de heyecan sardı. Satış görüşmelerinin başladığına dair Kamuyu Aydınlatma Platformu duyurusuyla birlikte ilgili banka hissesinin yükseleceği beklentisi öne çıkıyor.
Henüz netliğe kavuşmasa da hisse hareketleri incelendiğinde önceden primlenen bir banka hissesi de göze çarpmıyor.
Ara ara çıkan dedikodular nedeniyle bu gelişmenin de genel geçer bir dedikodu olma ihtimali bulunuyor.
En son Yapı kredi için satılacak denilmişti
Yapı Kredi Bankası'nın satılacağına dair iddialar bu yıl ve geçtiğimiz yıllarda da yaşanmıştı. Ancak bankanın satışına ilişkin herhangi bir gelişme olmasa da hissesi kısa sürede yüksek primler yapmıştı.
Yorumlar
0 yorumHenüz yorum yok.
