Ekonomi Manşet logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Dünya

Kanada, çelik ürünlerine yeni vergiler getiriyor

Kanada, çelik türev ürünlerine yüzde 25'lik vergi uygulayacak.

Kanada, çelik ürünlerine yeni vergiler getiriyor

Kanada, Başbakan Mark Carney’nin, ticaret savaşı ve ucuz Çin çeliği nedeniyle ciddi zarar gören sanayiyi koruma çabaları kapsamında, birçok ABD üretimi ürünü de içeren çelik ürünlerine yeni tarifeler ekleyeceğini açıkladı.


Carney, Çarşamba günü çelik türev ürünlerine uygulanacak yeni yüzde 25’lik vergiyi, üreticilere yardımcı olacak bir dizi önlemin parçası olarak duyurdu.


Bu tarife, 26 Aralık’tan itibaren, rüzgar kuleleri, prefabrik binalar, bağlantı elemanları ve teller dahil olmak üzere yaklaşık 10 milyar Kanada doları (7,1 milyar dolar) değerindeki ithal ürünlere uygulanacak.


Kanada hükümetinden bir yetkiliye göre, listedeki ürünlerin yaklaşık yüzde 40’ı genellikle ABD’den ithal ediliyor.


Bu, Carney’nin Eylül ayında Kanada’nın misilleme tarifelerinin çoğunu kaldırmasından bu yana ABD ürünlerine yeni ithalat vergisi eklemesi açısından bir ilk.

Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.