JP Morgan'dan Merkez için yeni faiz tahmini
JPMorgan, TCMB'nın politika faizi yıl sonu beklentisini yüzde 38'e yükseltti.

JPMorgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan faiz artırımının ardından yıl sonu için politika faiz beklentisini yükseltti.
JPMorgan'ın konu ile ilgili değerlendirme notunda, TCMB politika faizi için yıl sonu beklentisinin daha önceki %35 yerine artık %38 olduğu belirtildi.
TCMB, dün politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 350 baz puan yükselterek %46'ya çıkardı.
JPMorgan, TCMB'nin Haziran ayı toplantısını pas geçerek, faiz indirim döngüsüne Temmuz ayında 200 baz puan ile başlayacağını öngörüyor.
Kurum, Türkiye için enflasyon tahminini de son dönemde yaşanan zirai don afetini gerekçe göstererek %29,5'ten %30,0'a çıkardı.
Goldman Sachs da yayımladığı notta TCMB'nin faiz indirimine Temmuz ayında başlayacağını öngörmüş ve yıl sonu tahminini %28,5'ten %33,0'e çıkarmıştı.
Yorumlar
0 yorumHenüz yorum yok.
