İzlanda soğuğu Türkiye’yi vurdu: Kar, fırtına ve tatil kararları peş peşe
Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu tahminini yayımladı. Buna göre bazı illerde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. AKOM'dan yapılan açıklamada ise İstanbul'da etkili olan izlanda kökenli soğukla beraber fırtınanın etkili olacağı ve aralıklı yağışların görüleceği belirtildi. Yoğun kar yağışının yaşandığı illerde biri olan Zonguldak'ta, valiliğin aldığı kararla yarın eğitime ara verildi

Yurdun geniş kesiminde sert kış şartları etkisini göstermeye başladı. Dün yurdun bazı bölümlerinde kar yağışı etkili oldu. İstanbul'da etkili olan İzlanda kökenli soğuk hava dalgası vatandaşlarda kar beklentisi oluşturdu. Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre yılbaşı gecesi bulutlu, yılın ilk günü ise karla karışık yağmur yağması tahmin ediliyor.
AKOM'DAN FIRTINA VE ARALIKLI YAĞIŞ UYARISI
AKOM'dan yapılan açıklamada ise megakentte İzlanda kökenli soğukların etkili olduğu belirtilerek aralıklı yağışların ve fırtınanın görüleceği ifade edildi.
İstanbul başta olmak üzere, yurdumuzun kuzey ve iç bölgeleri İzlanda kökenli soğuk hava dalgasının etkisiyle, önümüzdeki hafta boyunca bölgemizde etkili olması beklenen sistem nedeniyle rüzgârın zaman zaman fırtına şeklinde (30-60 km/s) etkili olacağı, beraberinde aralıklı yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ KAR UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı iller için kuvvetli ve yoğun kar uyarısında bulundu. Olası tehlikelere de dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
28.12.2025 Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu çevreleri ile Sinop’un kuzeybatısında kuvvetli ve yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar yağışı bekleniyor. Yağışların, kıyı kesimlerde yağmur şeklinde başlayarak zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların, 29.12.2025 Pazartesi akşam saatlerine kadar etkili olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don ile tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Başlama ve bitiş zamanı: 28.12.2025 15.00-29.12.2025 21.00
YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE 6 İLDE OKULLAR TATİL EDİLDİ
Zonguldak, Karabük, Düzce, Van, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi ve Kastamonu’nun Küre ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime pazartesi günü için ara verildi.

Meteoroloji'den Güneydoğu Anadolu Bölgesi için yapılan kar uyarısında ise şu ifadelere yer verildi:
Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazartesi) sabah ilk saatlerden itibaren bölgenin batısından başlayacak olan kar yağışlarının, zamanla etkisini artırarak Şanlıurfa, Diyarbakır'ın güney ve doğusu, Batman, Bitlis, Siirt ve Van çevrelerinde orta kuvvette (5-15 cm), Mardin, Şırnak ve Hakkari illerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (15-25 cm) olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile yerde kar örtüsü olan yüksek ve eğimli alanlarda çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Başlama-Bitiş Zamanı
29.12.2025 08:00 - 29.12.2025 23:00
Oluşması Muhtemel Riskler
Buzlanma - Güneş Çarpması - Çığ Tehlikesi - Ulaşımda Aksamalar
7 İL İÇİN SARI KODLU UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 il için sarı kodlu alarm verdi. O iller sırasıyla Bolu, Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce oldu.

YARIN İÇİN 16 İLE SARI KODLU UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın için ise 16 ili sarı kodla uyardı. Bu iller de şu şekilde sıralandı: Bitlis, Bolu, Diyarbakır, Hakkari, Kastamonu, Mardin, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Karabük, Düzce

BUGÜN YURTTA HAVA DURUMU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Çanakkale, Balıkesir, İstanbul, Manisa ve Giresun çevreleri ile İzmir'in kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu (Ardahan, Kars ve Erzurum hariç), Güneydoğu Anadolu (Batman ve Mardin hariç) ile Bilecik, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Batı Karadeniz'de (Sinop hariç) kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığı: Hava sıcaklığının, hissedilir derecede azalarak ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.
Rüzgar: Genellikle güney, yurdun kuzey kesimleri ile Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.
UYARILAR
Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların, Batı Karadeniz'de (Sinop hariç) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Kuvvetli rüzgar uyarısı: Rüzgarın, Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Buzlanma ve don olayı uyarısı: Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bursa çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.
BURSA °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı
ÇANAKKALE °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı
İSTANBUL °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde il geneli ve gece saatlerinde Anadolu yakası yağmurlu
KIRKLARELİ °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu
EGE
Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.
A.KARAHİSAR °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kar yağışlı
DENİZLİ °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu
İZMİR °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey kesimleri yağmurlu
MUĞLA °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu
AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Isparta, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ADANA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu
ANTALYA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu
HATAY °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı
ISPARTA °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kar yağışlı
İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.
ANKARA °C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı
ESKİŞEHİR °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı
KAYSERİ °C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı
KONYA °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı
BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, bölge genelinde (Sinop hariç) kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.
BOLU °C, 1°C
Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı
DÜZCE °C, 5°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı
SİNOP °C, 11°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu
ZONGULDAK °C, 7°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu
ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, kıyılarının yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.
AMASYA °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı
RİZE °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu
SAMSUN °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu
TRABZON °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu
DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin (Ardahan, Kars ve Erzurum hariç) aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.
ERZURUM °C, -8°C
Çok bulutlu
KARS °C, -7°C
Çok bulutlu
MALATYA °C, 2°C
Çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı
VAN °C, -1°C
Çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde kar yağışlı
GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Batman ve Mardin hariç) aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
BATMAN °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu
DİYARBAKIR °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı
GAZİANTEP °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı
MARDİN °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu
Yorumlar
0 yorumHenüz yorum yok.
