Ekonomi Manşet logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Gündem

Gümüşhane sallandı, Prof. Dr. Naci Görür uyardı: 'Yeri önemli'

Gümüşhane'de saat 06.09'da 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Depremi yorumlayan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Yeri önemli" diyerek uyardı.

Gümüşhane sallandı, Prof. Dr. Naci Görür uyardı: 'Yeri önemli'

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 9 Nisan Çarşamba günü saat 06.09'da merkez üssü Kelkit olan 4,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.


Depremin yerin 5,09 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.


Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kelkit ilçemizde 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem nedeniyle şu ana kadar olumsuz bir durum bildirilmemiştir. Geçmiş olsun Kelkit, geçmiş olsun Gümüşhane" dedi.


Deprem çevre illerde de hissedildi


Öte yandan deprem Erzincan ve çevre illerden de hissedildi.


Depremle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 'Yeri önemli' diyerek uyardı.


Görür, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:


"KAF’ın Erzincan segmentine bağlı, kısa bir fayın üzerinde, Eskiyol’da, 4,1 sığ bir deprem oldu. Yeri önemli. Geçmis olsun"


Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.