Ekonomi Manşet logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Dünya

GM, ABD üretimini artırmak için 4 milyar dolar yatırım yapacak

General Motors (GM) üç tesise toplam 4 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.

İlgili Etiketler

GM, ABD üretimini artırmak için 4 milyar dolar yatırım yapacak

General Motors (GM), Salı günü yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri’nde benzinli ve elektrikli araç üretimini artırmak amacıyla üç tesise toplam 4 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.


Bu adım, ABD Başkanı Donald Trump’ın ithal otomobillere getirdiği yüzde 25’lik gümrük vergisinin, ABD’de satış yapan otomobil üreticilerinin kârlılığını tehdit etmesi üzerine geldi.


Otomotiv devinin bu planı, üreticilerin Trump’ın tarifelerinden kaçınmak için ABD’ye yatırım yapma yarışını yansıtıyor. GM CEO’su Mary Barra daha önce CNN’e verdiği demeçte, otomobillere (ve ithal otomobil parçalarına) uygulanan yüzde 25’lik verginin şirkete 2025 yılında 4 ila 5 milyar dolara mal olacağını belirtmişti.

İlgili Etiketler

Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.