Ekonomi Manşet logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Dünya

Dünya altına hücum etti: Bu yılın rekoru kırıldı

Merkez bankalarının altın alımları ekim ayında yılın en yüksek seviyesine çıktı. Dünya Altın Konseyi’ne göre 53 tonluk net alım, gelişen ülkelerin rezervlerini güçlendiğini ortaya koydu. 2 ülke ise alımlarıyla dikkat çekti.

İlgili Etiketler

Dünya altına hücum etti: Bu yılın rekoru kırıldı

Dünya Altın Konseyi’nin (WGC) verileri, merkez bankalarının ekim ayında altın talebini görünür şekilde artırdığını ortaya koydu. Ay boyunca toplam 53 ton net alım gerçekleşirken, bu seviye 2025’in en yüksek aylık alımı oldu. Böylece merkez bankalarının altın talebi, eylül ayına oranla yüzde 36 arttı.


Yılın ilk 10 ayında bildirilen toplam alım miktarı 254 tona ulaştı. Merkez bankaları yıl boyunca güçlü alım eğilimine devam etse de bu tempo son üç yılın altında seyrediyor.


POLONYA'DAN DİKKAÇ ÇEKEN ALIM


Ekim ayının en büyük alıcısı, bir süre ara verdikten sonra piyasaya dönen Polonya Merkez Bankası oldu. Banka, altın rezervlerinde hedef payı yüzde 30’a yükselttikten sonra ay içinde 16 ton daha alarak toplam varlığını 531 tona çıkardı. Bu alımla Polonya’nın toplam rezervlerinin yüzde 26’sı altından oluşur hale geldi.


BREZİLYA PEŞ PEŞE ALIM YAPTI


Brezilya Merkez Bankası da altın alımlarına devam ederek ekim ayında 16 ton daha ekledi. Böylece ülkenin toplam altın rezervi 161 tona yükseldi.

İlgili Etiketler

Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.