Ekonomi Manşet logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Gündem

Diploma 80, doçentlik 250 bin TL! Sahte Psikologdan akılalmaz pazarlık

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü sahte diploma soruşturmasında adı geçen ve kendisini “psikolog” ve “doktor” olarak tanıtan Abdullah Volkan Uçak’ın hikayesi, resmen “diploma koleksiyonculuğu"na dönüştü. İddianameye göre Uçak, yasa dışı yollardan Ege Üniversitesi’nden lisans ve yüksek lisans mezuniyeti kaydı yaptırmakla kalmamış, çeteyle doçentlik için de pazarlığa girişmiş. İşte detaylar...

Diploma 80, doçentlik 250 bin TL! Sahte Psikologdan akılalmaz pazarlık

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü sahte diploma soruşturmasında ismi geçen Abdullah Volkan Uçak, 27 Mayıs 2025’te düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.


16 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen baskınlarda 58 kişi yakalanırken, Uçak da tutuklanan isimler arasında yer aldı.


Soruşturmadaki çarpıcı detaylar düzenleneni iddianame ile gün yüzüne çıktı:


80 bin liraya diploma, 250 bine doçentlik


Kendisini “psikolog” ve “doktor” olarak tanıtan Uçak’ın, sahte diploma çetesinden Ege Üniversitesi mezuniyet kaydı yaptırdığı, 80 bin lira karşılığında diploma, 250 bin lira karşılığında ise doçentlik için pazarlık yaptığı öğrenildi.


Uçak’ın cep telefonunda “Anahtarcı Adnan” ve “SBKEZ” adlı kişilerden sahte diploma belgesi gönderildiği, e-Devlet kayıtlarının görünmesi için mesajlaşmalar yaptığı, tezli yüksek lisansın sisteme işlenmesi konusunda da çeteyle yazıştığı tespit edildi.


"Danışmanlık firması sandım"


Operasyon kapsamında tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen Uçak, TV 100'de yaptığı açıklamalarda başvurduğu yeri danışmanlık firması sandığını, sürecin ayrıntılarından habersiz olduğunu öne sürdü. 


Dublin Üniversitesi'nden mezun olmuş


NTV'nin haberine göre internet sitesinde eğitim geçmişini “İrlanda Dublin Üniversitesi lisans, yüksek lisans ve doktora” olarak tanıtan Uçak, her türlü akademik unvana sahip olduğunu iddia ediyor.


Türkiye'deki “Doktor” ve “psikolog” unvanlarının ardından "doçentlik" hayalleri kuran Volkan Uçak'ın 5 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanma süreci sürüyor.

Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.