DOLAR 32,4138 -0.04%
EURO 34,8016 -0.15%
ALTIN 2.427,09-0,32
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

KALAN SÜRE

Suudiler silah sanayine 20 milyar $ yatıracak

Suudiler silah sanayine 20 milyar $ yatıracak

ABONE OL
25 Ekim 2022 16:14
Suudiler silah sanayine 20 milyar $ yatıracak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CANER YILMAZ / EKONOMİMANSET.COM ÖZEL HABER

Dünyanın en büyük silah alımlarını gerçekleştiren ülkelerden olan petrol zengini Suudi Arabistan, şimdi de savunma sanayisine yatırıma hazırlanıyor. Ülke, önümüzdeki on yılda savunma sanayisine 20 milyar dolardan fazla yatırım yapacak. Suudi Arabistan, 2030 yılına kadar askeri bütçenin yüzde 50’sine tekabül eden miktarı yerel olarak harcamayı hedefleyerek, yurt içinde daha fazla silah ve askeri sistem geliştirmek ve üretmek istiyor.

BÜTÇENİN YÜZDE 50’Sİ YERELE

Suudi Arabistan’ın Askeri Sanayi Düzenleme Kurulu Başkanı yaptığı açıklamada, yerel askeri harcamaları artırmaya yönelik agresif planların bir parçası olarak, Suudi Arabistan’ın önümüzdeki on yıl içinde yerel askeri endüstrisine 20 milyar dolardan fazla yatırım yapacağını söyledi. Körfez devleti, 2030 yılına kadar askeri bütçenin yüzde 50’sini yerel olarak harcamayı hedefleyerek, yurt içinde daha fazla silah ve askeri sistem geliştirmek ve üretmek istiyor. Askeri Endüstriler Genel Otoritesi (GAMI) Valisi Ahmed bin Abdulaziz Al-Ohali, “Hükümet, önümüzdeki on yıl içinde Suudi Arabistan’daki askeri sanayiye 10 milyar doları aşan ve araştırma ve geliştirmeye eşit miktarda yatırım yapacağımızı planladı” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.