DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
İstanbul
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Güçlü perakendecilik için: Payten Ödeme Orkestrasyonu

Güçlü perakendecilik için: Payten Ödeme Orkestrasyonu

Ekonomik krizler ve jeopolitik gerilimlerin etkisiyle küresel çapta ticaret zor bir süreçten geçiyor. Perakende de dahil birçok alanda temkinlilik eğilimleri güçlenmiş durumda. Tüm bu olumsuz görünüme rağmen araştırmalar ve uzmanlar, perakende sektörünün önümüzdeki dönemde ılımlı büyümesini sürdüreceğini öngörüyor

ABONE OL
3 Mayıs 2024 12:06
Güçlü perakendecilik için: Payten Ödeme Orkestrasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

PSM DERGİSİ

Yoğun işlem hacmine sahip perakende firmalarının yurt içi ve globaldeki operasyonlarında büyümelerini destekleyen birçok faktör var. Yenilikçi ödeme teknolojileri, ödemelerin orkestrasyonu ve müşterilere sunulan ödeme yöntemlerinin çeşitliliği de perakende ve e-ticaret alanında firmaların sürdürülebilir büyümesinde önemli potansiyel sunuyor.

Sürdürülebilir büyümenin anahtarı: Etkin ödeme yönetimi

Payten Teknoloji, yurt içi ve dışında finansal teknoloji ve sanal POS altyapısı sunduğu 35 banka ve FinTek şirketinin yanı sıra 50 binin üzerinde üye iş yeriyle Türkiye’nin en büyük online ödeme altyapısını yönetiyor. Payten, adet bazında 2 milyarın üzerinde yıllık e-ticaret işlemine aracılık eden PCI DSS Level 1 uyumlu altyapısı üzerinden şirketlerin gelişen ihtiyaçlarına yönelik tam kapsamlı çözümler sunuyor.
Türkiye’nin en kapsamlı online ödeme çözüm setini sunan Payten Payment Gateway, akıllı işlem yönlendirme, hata koduna göre yönlendirme, kart saklama, B2B tahsilat yönetimi, mutabakat çözümü, kapalı devre cüzdan, linkle ve karekod ile ödeme, çoklu ödeme, alışveriş kredisiyle ödeme yöntemleri, alternatif ödeme yöntemleri, yurt dışı ödeme yöntemleri, gelişmiş anti-fraud çözümü, Secure IVR ve sektörde farklılık yaratan Payten Olağanüstü Durum Merkezi (ODM) ile ödeme danışmanlığı çözümlerini tek ürünle ve 7/24 canlı destek hizmetiyle sunuyor.

Ödeme çeşitliliği, sepeti terk etme oranını azaltıyor

Perakende e-ticaretinde, müşterilerin alışveriş sepetlerine ürün ekledikten sonra satın alma işlemini tamamlamadan siteyi terk etmeleri, işletmeler için yaygın ve ciddi bir sorun teşkil ediyor. Araştırmalara göre, müşterilerin yüzde 40’tan fazlası ödeme adımında tercih ettiği ödeme yöntemi olmadığı için alışverişten vazgeçiyor. Başta pazaryerleri olmak üzere gıda, teknoloji, mobilya ve ev dekorasyonu, tekstil gibi alanlarda online perakendecilik yapan firmalar; Payten Payment Gateway ile kredi ve banka kartlarının yanı sıra alışveriş kredisiyle ödeme, e-cüzdanlar, çoklu ödeme (parçalı ödeme), link ve QR kod ile ödeme gibi alternatif ödeme yöntemleri sunarak alışveriş tamamlama ve müşteri memnuniyeti oranlarını artırabiliyor.

Ödeme maliyetlerinin düşmesini sağlayan akıllı işlem yönlendirme özelliğiyle ödemelerin orkestrasyonunu sağlayan Payten Payment Gateway, hata koduna göre yönlendirme fonsiyonu sayesinde banka veya ödeme kuruluşu kaynaklı hataların neden olduğu finansal kayıpları önleyerek, işletmelere kesintilerden etkilenmeyen bir e-ödeme ekosistemi sunuyor. Firmalar, kolay entegrasyonla tüm bu çözümleri tek arayüz üzerinden yönetebiliyor.

Payten Türkiye Ülke Lideri ve Paratika CEO’su Burak Kutlu, “Online ödeme çözümlerimizin yanı sıra Paratika ödeme kuruluşumuzla perakende mağazacılığında da ödeme almayı kolaylaştırıyoruz. Mağaza, süpermarket, eczane, showroom gibi yüz yüze perakende satışlarınız için yeni nesil ödeme alma deneyimi sunan Paratika fiziki POS sayesinde, bankalara tek tek başvuru yapmanıza gerek kalmadan, tüm ödemelerinizi Android tabanlı cihaz üzerinden, tek ve uygun komisyon oranıyla alabilirsiniz. Anlaşmalı olduğumuz bankaların kartlarıyla tek çekim veya taksitli ödeme alabileceğiniz gibi, müşterilerinize kartla temassız ödeme, karekod ile ödeme, PIN doğrulaması ve alışveriş puanlarıyla ödeme esnekliği de sunabilirsiniz” diyor.

“29-30 Mayıs tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Perakende Günleri’nde ziyaretçilerimizi Payten ve Paratika standımıza bekliyoruz. Perakende mağazanız, mobil ve e-ticaret operasyonlarınız, hizmet perakendesi, perakende lojistiği ve tedarik zincirinin tüm halkalarında faaliyet gösteren firmanız için ihtiyacınız olan tüm ödeme çözümlerini tek ara yüzden sunmak için ödeme uzmanlarımızla görüşebilir, firmanıza özel indirim ve avantajlı sanal POS oranlarımızdan yararlanabilirsiniz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP