Ekonomi Manşet logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Gündem

26 kentte araç kiralama dolandırıcılığı! Hesap hareketliliği tam 300 milyon TL

Ülke çapında düzenlenen araç kiralama dolandırıcılığı operasyonunda 100'e yakın zanlı gözaltına alınırken, 83 kişi tutuklandı. Üç aylık teknik ve fiziki takibin sonucunda 26 kentte baskın yapılırken, çetenin hesaplarındaki para hareketliliğinin 290 milyon 506 bin 967 lira olduğu belirlendi.

26 kentte araç kiralama dolandırıcılığı! Hesap hareketliliği tam 300 milyon TL

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şubeleri ekipleri hareket geçti.


Yasal araç kiralama web sitelerinin sahte benzerleri oluşturularak araç kiralama, kasko, sigorta bedeli ve kaparo adı altında dolandırıcılık yapıldığı bilgisi üzerine şüpheliler 3 ay fiziki ve teknik takibe alındı.


300 milyon TL'lik hareketlilik


Şüphelilerin banka hesaplarında 290 milyon 506 bin 967 lira hareketlilik belirleyen ekipler, Erzurum merkezli İstanbul, İzmir, Aydın, Ankara, Gaziantep, Mersin, Adana, Diyarbakır, Afyonkarahisar, Van, Manisa, Şanlıurfa, Batman, Antalya, Malatya, Tokat, Bartın, Yalova, Kocaeli, Tekirdağ, Uşak, Kars, Iğdır, Sinop ve Hatay'da eş zamanlı operasyon düzenledi.


Onlarca tutuklama


Dijital materyaller, 5 ruhsatsız tabanca ile çok sayıda tabanca fişeği, başkalarına ait banka ve kredi kartı ile kullanıma hazır sim kartların ele geçirildiği operasyonda, 96 şüpheli gözaltına alındı.


Erzurum'a getirilen ve emniyetteki işlemlerinin ardından güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarılan 96 zanlıdan 83'ü tutuklandı, 13'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.​​​​​​​

Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.