Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (Türkiye İMSAD) 38. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda 2023-2026 dönemini kapsayan 3 yıl için görev yapacak yönetim ve denetim kurulları belirlendi. 28 Şubat 2023’te Limak Eurasia Hotel’de gerçekleştirilen toplantıda, Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, üst üste ikinci kez Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.
“Türkiye İMSAD olarak kalıcı ve örnek etki yaratacak projeler için çalışıyoruz”
38. Olağan Seçimli Genel Kurul’un açılış konuşmasında, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizde büyük acılara neden olan depremlerden dolayı üzüntüsünü dile getiren Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Maalesef acımız ve kaybımız çok büyük, yaralarımız çok derin. Depremin ilk gününden bu yana ülkemizin dört bir yanından vatandaşlarımız yardım seferberliği için tek yürek oldu. Ülkemize has eşi benzeri olmayan Çanakkale ruhunu ve dayanışma şuurunu bir kez daha yaşadık. Emsalsiz yardımlaşma gücümüz ile yaralarımızı hep beraber saracağımıza eminim. Türkiye İMSAD olarak depremin ilk gününden itibaren yardımların ihtiyaç noktalarına tek elden ulaştırılması için TOBB, TÜSİAD, Sanayi Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurumla iletişim halindeyiz. Bu kurumlardan ve derneklerimizden gelen talepleri, ilgili ürün gruplarındaki üyelerimize ulaştırıyor, gereken bağlantıları ve koordinasyonu sağlıyoruz. Üyelerimizin bölgede yer alan bayi ağları ve saha ekipleri vasıtasıyla bize ulaşan bilgileri ve ihtiyaçları gereken mercilere iletmek için çalışmalar yürütüyoruz. Seferberlik düzeyinde destek sağlayan tüm üyelerimize minnettarım. Türkiye İMSAD olarak kalıcı ve örnek etki yaratacak projeler için çalışıyor ve güçlerimizi birleştireceğimize inanıyorum. Cumhuriyet tarihimizin en büyük afetlerinden biri olan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.
“Yüksek dayanışma şuuru ile sektörümüzün ihtiyaçları karşılayacağına eminim”
Deprem güvenliği bilincini, farkındalığı tespit etmek ve geliştirme stratejilerini belirlemek adına uzun vadeli bir seferberlik başlatılması gerektiğini ifade eden Tayfun Küçükoğlu ilk hedefin deprem yaralarını sarmak olduğunun altını çizdi ve sözlerine şöyle devam etti: “Kurtarma aşamasından sonra geçici barınma oluşturma ve kalıcı çağdaş yaşam koşullarının planlanması süreci için tüm ülke olarak seferberlik halindeyiz. Türkiye İMSAD olarak yıllardır deprem felaketine karşı atılması gereken adımlara dair birçok çalışma yaptık ve raporlar yayımladık. Kamu ve medya temaslarımızda bu konulara dikkat çektik. Fakat biliyoruz ki bunlar bugünden yarına uygulanacak çözümler değil. Deprem konusunda topyekûn bir seferberliğe ihtiyacımız var. Deprem güvenliği bilincimizin gelişimini orta ve uzun vadeli kalıcı tedbirler için önemli görüyoruz. İhtiyaç yoksa mücadele olmaz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Enerji Verimliliği Bilinç Endeksi benzeri bir yöntemle deprem güvenliği bilincinin farkındalık ve davranışa dönüşme boyutunu tespit etmemiz ve geliştirme stratejilerini belirlemek adına uzun vadeli bir seferberliği başlatmamız gerekiyor. Ama öncelikli hedefimiz depremin yaralarını sarmak. Şu anda kurtarma aşamasından sonra geçici barınma oluşturma ve kalıcı çağdaş yaşam koşullarının planlanması süreci içindeyiz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı verilerine göre ilk etapta 270 binin üzerinde yıkık, ağır hasarlı yapı bulunuyor. Artçı depremler ve kesinleşen tespitler etkisi ile kalıcı konut rakamı yükselebilir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın planladığı çağdaş yaşam nitelikleri ile tasarlanan kalıcı konut oluşturma seferberliği evrensel boyutta büyüktür. İnşaat endüstrimiz kalıcı, çağdaş yaşam konutlarının oluşturulması için ihtiyaç duyulan malzemeleri üretme potansiyeline sahiptir. Burada kritik olan faktör malzeme cinsi, miktarı ve ihtiyaç zamanının koordinasyonu olacaktır. Amacımız koordinasyonun ideal seviyede oluşmasını sağlamaktır. Yüksek dayanışma şuuru ile sektörümüzün ihtiyaçları karşılayacağına eminim.”
Deprem sonrası ekonomi ve inşaat sektörü öngörüleri aktarıldı
Türkiye İMSAD Ekonomi Danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel; 38. Olağan Seçimli Genel Kurul’da “Türkiye Ekonomisi ve İnşaat Sektöründe 2023 Öngörüleri” başlıklı bir sunum yaptı. Türkiye’nin ve sektörün 2022 yılına ilişkin verilerin yer aldığı sunumda inşaat sektörü büyümesi, inşaat harcamaları ve inşaat malzemeleri pazarına ilişkin rakamlar katılımcı üyeler ile paylaşıldı. Ayrıca sunumda; yaşanılan elim deprem öncesi ekonomik gelişmeler ve inşaat sektörü için 2023 öngörülerin paylaşılmasının yanı sıra deprem sonrası ekonomi ve inşaat sektörü öngörüleri de aktarıldı.
“Geleceğin getireceklerini zamanında anlamalı, idrak etmeliyiz”
38. Olağan Seçimli Genel Kurul sonrası gerçekleşen ilk Yönetim Kurulu’nda oybirliği ile yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Tayfun Küçükoğlu, Genel Kurul sonrası gerçekleşen Üye Buluşması’nın açılış konuşması vesilesi ile haziruna teşekkürlerini iletti. Tayfun Küçükoğlu konuşmasında gelecek 10 yılda geçmiş 50 yıldan daha büyük değişim olacağının altını çizerek şu ifadelere yer verdi: “Globalleşme ve iletişimin limitsiz gücü, öngörülemeyen olayların etkisi, sıklığı ve çeşitliliğin baş döndürücü hızla arttığı günümüzde yarınlarda başarılı olabilmek için daha çok araştırmak ve hazırlanmak; bir şeye değil, tüm değişkenlere hakim olmak zorundayız. Artık geçmiş tecrübe ve bilgilerimiz ile geleceğe yönelik tahminde bulunmak yetersiz kalıyor. Global ölçüde ve topyekûn büyük değişimin, dönüşümün yaşanacağı, taşların yerinden oynayıp oyunun kurallarının yeniden yazılacağı süreç her gün etkisini artıracak. Bu mutlak ve olağanüstü dönüşüm dönemine hazır olanlar ekonomik ve sosyal alanda öne geçecek. Bu durumun ülkemize etkisinin artacağı bir gelecek bizi bekliyor. Ülkemiz bu güçlü değişimin ortasında kalacak ve çok kritik avantajlar oluşacak. Ülkemiz ve sektörümüz adına büyük gelişim olanakları yolunda geleceğin getireceklerini zamanında anlamalı, idrak etmeli ve yüksek irade ve disiplin ile bu sürece hazırlanmalıyız. Ezbere veya geçmiş alışkanlıklarımızın etkisi ile yaptığımız planlamalar büyük zaaf yaratacaktır. Gelişim yolunda savrulmamak adına daha çok araştırmalı ve hazırlanmalıyız. Bir şeye değil tüm değişkenlere hakim olmak zorundayız. Böylece şoklara karşı direncimizin, fırsatlara karşı değerlendirme kapasitemizin yükseltilebilmesi mümkün olacaktır. Türkiye İMSAD’ın bu süreçte ülkemize ve sektörümüze sorumluluğunun ve katkısının artacağına eminim.”
Asrın felaketi deprem gerçeği masaya yatırıldı
Türkiye İMSAD Üye Buluşması’nın konuk konuşmacısı Türkiye Deprem Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alper İlki, gerçekleştirdiği sunumda Türkiye’de yaşanan depremlerin bölgede yol açtığı hasarlara ve bina özelliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Depremin ilk günlerinde kalabalık bir ekip ve çeşitli kurum temsilcileri ile birlikte bölgede depremin sebep olduğu hasar konusunda incelemeler yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Alper İlki; izlenimlerinin kabaca tasarım hatası, yanlış malzeme, yanlış uygulama ve yanlış zemin seçimine bağlı olduğunu belirtti. Depremin büyüklüğünün yıkım açısından Anadolu tarihinin gördüğü en yüksek seviyede olduğunu ifade etti. Gündemdeki İstanbul depreminin olası senaryolarına ilişkin verileri de aktaran Prof. Dr. Alper İlki, 2000 yılı öncesi yapılan ve depremde can kaybına yol açabilecek binalar için yeniden yapım ve güçlendirme seçeneklerinin değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. İstanbul’daki tespit çalışmaları neticesinde karşılaşılacak sonuçlara göre ortaya çıkacak olan yıkım, yeniden yapım ve güçlendirme seçenekleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Geleceğe Yatırım Ödülleri sahiplerini buldu
Bu yıl altıncısı gerçekleşen Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri – Özel Sektör 2022, Üye Buluşmaları’nda sahiplerini bulurken buluşmada yeni üyelere de plaketleri verildi.
Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu hakkında:
1961 yılında Ankara’da doğan Tayfun Küçükoğlu, 1984 yılında İTÜ İşletme Fakültesinden mezun oldu. 1988 yılında kurucu üyesi olduğu BETEK bünyesinde çeşitli görevler üstlenen Küçükoğlu, 1995 yılından itibaren BETEK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak faaliyetlerini yürütmektedir. BOSAD-Boya Sanayicileri Derneği’nin Kurucu Üyesidir. 2015-2017 yılları arasında İZODER-Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştır. Türkiye İMSAD, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını 2020 yılından itibaren yürütmektedir.
2023-2026 Dönemi Yönetim Kurulu Üyeleri:
TAYFUN KÜÇÜKOĞLU BETEK BOYA GENEL MÜDÜRÜ
FERDİ ERDOĞAN KALE GRUBU ŞİRKETLERİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ
F. FETHİ HİNGİNAR TÜRK YTONG YÖNETİM KURULU BAŞKANI
A. DÜNDAR YETİŞENER FİBROBETON YÖNETİM KURULU BAŞKANI
KENAN ARACI ÇUHADAROĞLU GENEL MÜDÜRÜ
EBRU ŞAPOĞLU ŞİŞECAM SATIŞ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI
BORA TUNCER SCHNEIDER ELEKTRİK TÜRKİYE, PAKİSTAN VE ORTA ASYA ÜLKE BAŞKANI
OKTAY ALPTEKİN ALUFORM PEKİNTAŞ TEMSİLCİSİ
BATUHAN BESLER GF HAKAN PLASTİK TÜRKİYE VE ORTA DOĞU BÖLGE BAŞKANI
UFUK ATAN TÜRK DEMİRDÖKÜM YÖNETİM KURULU ÜYESİ
MEHMET TUNAMAN SAINT-GOBAIN RIGIPS GENEL MÜDÜRÜ
ATALAY GÜMRAH ECZACIBAŞI HOLDİNG CEO’SU
ÇETİN TECDELİOĞLU ÇETİN CIVATA GENEL MÜDÜRÜ
TOLGA DEMİRÖZÜ BASF TÜRK GENEL MÜDÜRÜ
UMUT ZENAR ÇİMSA GENEL MÜDÜRÜ
DR. VEYSEL YAYAN TÇÜD-TÜRKİYE ÇELİK ÜRETİCİLERİ DER. GENEL SEKRETERİ
MEHMET NAZIM YAVUZ ÇATIDER-ÇATI SAN. VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ
KEMAL YILDIRIM TİMDER-TESİSAT İNŞAAT MALZEMECİLERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI
MURAT SAVCI İZOCAM GENEL DİREKTÖRÜ VE YÖNETİM KURULU ÜYESİ
CAVİT MOCAN TEPE BETOPAN GENEL MÜDÜRÜ
TURGAY ÖZKUN SİKA GENEL MÜDÜRÜ
ZEYNEP ECEMİŞ DEKOR AHŞAP GENEL MÜDÜRÜ
PROF. DR. ECE CEYLAN BABA TUCSA-TÜRK YAPISAL ÇELİK DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ
SÜLAYMAN BALIBEY TÜMMER-TÜM MERMER DOĞALTAŞ VE MAKİNALARI ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ Y.K. ÜYESİ
YAVUZ IŞIK THBB-TÜRKİYE HAZIR BETON BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI
BİREY BAKANAY İSKİD-İKLİMLENDİRME SOĞUTMA KLİMA İML. DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ
SEFA TARGIT AYSAD-ASANSÖR VE YÜRÜYEN MERDİVEN SAN. DER. YÖNETİM KURULU ÜYESİ
2023-2026 Dönemi Denetim Kurulu Üyeleri:
MURAT TURAN VEZİRKÖPRÜ GENEL MÜDÜRÜ VE YÖNETİM KURULU ÜYESİ
ALP GÜNVARAN EGE PROFİL GENEL MÜDÜRÜ
BURAK GÜRKAN HİNDİSTAN, ORTA DOĞU, AFRİKA, TÜRKİYE VE ORTA ASYA BÖLGE DİREKTÖRÜ
MUSTAFA TOLUNAY HEKİM HOLDİNG HAZIR YAPI GRUBU GENEL KOORDİNATÖRÜ
ENDER HALİS ÖZATAY DOKA GENEL MÜDÜRÜ
ERHAN ÖZDEMİR ODE YALITIM TİCARİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI VE YÖNETİM KURULU ÜYESİ
TEKNOLOJİ
Az önceDÜNYA
Az önceDÜNYA
Az önceGÜNDEM
Az önceGÜNDEM
Az önceGÜNDEM
Az önceGÜNDEM
Az önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.