Omer
İngiltere piyasalarında gözlerin çarşamba günü açıklanacak enflasyon rakamlarında olduğuna işaret eden MUFG Bank analistleri, verilen Nisan ayında manşet enflasyonun düşük enerji fiyatlarının etkisi ile keskin bir düşüş gösterdiğini tahmin ederken, çekirdek enflasyon baskısına yönelik korkuların hafiflememesinin GBP’ye destek verebileceğini savundular.
“Eğer çekirdek enflasyon baskıları BoE’nin faiz artırımlarına devam edeceği beklentilerini canlı tutar ise, bu hafta boyunca GBP’ye destek sağlar” değerlendirmesini yapan MUFG Bank kur analisti Lee Hardman, “GBP için ana “aşağı yönlü riski” çekirdek fiyatların ve gıda fiyat enflasyonunun enerji fiyat enflasyonunda beklenen düşüş ile birlikte gerilemesi olacağını vurguladı.
Şu sıralarda GBPUSD Cuma gününe göre yüzde 0,14 kayıpla 1,2428 seviyesinde. EURGBP de yüzde 0,12 artışla 0,8693’ten işlem görüyor.
GÜNDEM
12 gün önceGÜNDEM
12 gün önceGÜNDEM
12 gün önceFİNANS-BORSA
12 gün önceGÜNDEM
03 Haziran 2023GÜNDEM
03 Haziran 2023GÜNDEM
03 Haziran 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.