DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN %
İstanbul
20°

KAPALI

KALAN SÜRE

İstanbul için sarı kodlu uyarı

İstanbul için sarı kodlu uyarı

ABONE OL
25 Ekim 2022 14:39
İstanbul için sarı kodlu uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yarın için İstanbul’a sarı kodlu uyarıda bulundu.

Geri dönen yaz sağanaklarıyla 11 il için uyarı yayınlanırken İstanbul’da da öğle saatlerinden itibaren sağanak ve dolu yağışı bekleniyor. AKOM’un ardından Meteoroloji tarafından da bir uyarı yayımlandı. Buna göre;

Marmara Bölgesi’nde perşembe günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların; İstanbul, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik’te yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Tekirdağ’da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Uyarıda; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski, kuvvetli rüzgar ve kısa sureli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Şiddetli yağışların gece saatlerinden itibaren yaklaşık 24 saat sürmesi bekleniyor.

AKOM DA UYARDI

AKOM’dan yapılan açıklamada, “Yağışların öğle saatlerinden sonra il genelinde etkisini artırarak kuvvetli, yer yer şiddetli sağanak yağmur şeklinde akşam saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Gök gürültülü sağanak yağışla birlikte, zaman zaman yerel dolu yağışı, yoğun şimşek, yıldırım aktivetesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar beklenmektedir” denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de AKOM’un uyarısını yayımlayarak  olumsuz durumlarda ALO153 Çözüm Merkezi ile iletişime geçilmesini istedi.

METEORLOJİ’DEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji’den yapılan açıklamada Marmara Bölgesinde parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Edirne, Tekirdağ, Yalova ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli; Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Edirne’nin güneyi ile Tekirdağ’ın batısında yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

EDİRNE
Parçalı ve çok bulutlu, güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL
Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

KIRKLARELİ
Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ
Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP