DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

KALAN SÜRE

İş Bankası’ndan yapay zekâ girişimlerine yatırım

İş Bankası’ndan yapay zekâ girişimlerine yatırım

Banka bünyesinde kurulan 100. Yıl Girişim Sermayesi ve Yapay Zekâ Fabrikası şimdiye kadar 23 yapay zekâ girişimine yatırım yapma kararı aldı

ABONE OL
10 Ocak 2024 14:16
İş Bankası’ndan yapay zekâ girişimlerine yatırım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelişen teknolojilerle birlikte yapay zekâ uygulamaları tüm dünyada, sağlık, eğitim, ulaşım, finans, tarım gibi pek çok sektörde gittikçe daha fazla kullanılır hale geldi. Beraberinde getirdiği köklü değişikliklerle “yeni bir çağ”ın başlangıcı olarak değerlendirilen, kurumlar ve şirketler açısından verimliliği artırma, karar alma süreçlerini optimize etme ve yeni olanaklar yaratma potansiyeli taşıyan yapay zekâ teknolojileri, girişimcilik ekosisteminin de vazgeçilmez bir parçası haline geldi.

Teknoloji alanında önemli yatırımlar yapan ve girişimcilik ekosistemini tamamlayıcı olarak gören İş Bankası Grubu’nun hayata geçirdiği 100. Yıl Girişim Sermayesi, yine Banka bünyesinde faaliyet gösteren Yapay Zekâ Fabrikası Programı kapsamında 2023 yılında 23 girişime yönelik yatırım kararı aldı.

Yapay Zekâ Fabrikası’na kabul alan girişimler, kohort olarak adlandırılan jüri değerlendirmelerinde yaptıkları sunumlar ve seçim komitesi değerlendirmesi doğrultusunda seçildi ve 100. Yıl Girişim Sermayesi vasıtasıyla 100 bin dolar yatırım almaya hak kazandı.

Yenilikçi fikir, güçlü iş modeli, insan odaklılık, sürdürülebilirlik ve etik değerler…

Türkiye İş Bankası Yeni Nesil Girişimcilik Başkanı Barış Karakullukçu, yenilikçi fikirleriyle dünyayı şekillendirme potansiyeline sahip girişimlerde aradıkları temel özelliklerin yenilikçi fikir, güçlü iş modeli, iyi bir ekip ve büyüme potansiyeli olduğunu söyledi. Ayrıca insanı ve sürdürülebilirliği odağına alan bir yaklaşımı ve etik değerlere sahip olmayı da çok önemsediklerini vurgulayan Karakullukçu, Yapay Zekâ Fabrikası Programı’nda yapay zekâyı etkin olarak kullanan, seçtikleri alanda kendi teknolojilerini geliştiren ve en önemlisi de bu teknolojilerle var olan önemli bir probleme çözüm bulan girişimleri desteklediklerini söyledi.

Fabrikada girişimlere terzi usulü destek

Yenilikçilik, sürdürülebilirlik, etik ve sorumlu bankacılık değerleriyle uyumlu şekilde, yapay zekâ alanındaki geliştirme projeleri ve yatırımları aracılığıyla inovasyonun lideri olmayı hedeflediklerini belirten Karakullukçu, bu süreçte topluma ve çevreye duyarlı bir yaklaşım benimseyerek katma değer yaratmayı amaçladıklarını ifade etti. Barış Karakullukçu, “Bu sayede ülkemizde nitelikli iş gücünün ve refah seviyesinin artmasına da katkıda bulunacağız. Yapay Zekâ Fabrikası Programı’nda girişimlere terzi usulü, tam olarak hangi noktada ihtiyacı varsa o noktada destek sunuyoruz. Finansal kaynak açısından olabildiği gibi teknolojik altyapı, ofis, mentorluk, rehberlik, sektörel uzmanlık veya yurt dışında büyüme stratejilerine yönelik farklı alanlarda ihtiyaçları olabiliyor. Biz de ihtiyaçlar paralelinde çalışmalarımızı 360 derecelik bir yaklaşımla uçtan uca olacak bir biçimde sürdürüyoruz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.