DOLAR 32,2238 0.01%
EURO 34,8603 -0.4%
ALTIN 2.444,100,01
BITCOIN %
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

Elon Musk bu haberle sarsıldı

Elon Musk bu haberle sarsıldı

ABONE OL
25 Ekim 2022 14:50
Elon Musk bu haberle sarsıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EKONOMİ MANŞET/DIŞ HABERLER 

Amerikalı ünlü yatırımcı Warren Buffett tarafından desteklenen Çinli otomobil üreticisi BYD, Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla’yı geride bırakarak en çok elektrikli araç üreten şirket oldu. Tesla Motors yılın ilk yarısında 564 bin elektrikli araç satarken, Çinli rakibi BYD 641 bin otomobil satarak rakibine fark attı. Tesla yöneticileri satışların tedarik zincirindeki aksaklıklar ve Şanghay’daki sokağa çıkma yasağından etkilendiğini söyledi.

BYD’nin Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’na gönderdiği açıklamaya göre Ocak- Haziran döneminde satışlar bir önceki yılın aynı dönemine göre %314.9 arttı. Pekin yönetiminin vatandaşların karbon emisyonlarını azaltması için uyguladığı baskı, Çin’in en büyük yerli otomobil üreticisi olan BYD’nin hızlı yükselişine büyük katkı sağladı.

Amerikalı ünlü milyarder Warren Buffett’ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway tarafından desteklenen BYD’nin hisseleri yılbaşından bu yana %36 artış kaydetti ve yatırımcıların yüzünü güldürdü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.