DOLAR 32,4028 0.1%
EURO 34,8437 0.04%
ALTIN 2.404,430,33
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

KALAN SÜRE

Boğaziçi Zirvesi, eski Boğaziçi Üniversitelileri bir araya getirdi

Boğaziçi Zirvesi, eski Boğaziçi Üniversitelileri bir araya getirdi

Bu yıl 14'üncüsü yapılan Boğaziçi Zirvesi, “Gelecek Yüzyılı Karşılamak” temasıyla akademisyenleri, iş dünyasını ve sanatçıları bir araya getirdi. Boğaziçi Üniversitesi eski rektörü Üstün Ergüder ve ekonomist Çiğdem Yorgancıoğlu Boğaziçi Zirvesin'de

ABONE OL
23 Kasım 2023 14:03
Boğaziçi Zirvesi, eski Boğaziçi Üniversitelileri bir araya getirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sürdürülebilir sanayi politikaları, ekonomik ve endüstriyel büyümeyi hızlandıran, geciktiren ve yavaşlatan süreç, üretim yapısını çeşitlendirme kapasitesi, ekonomik istikrarsızlık ve göçler, geleceğe dair uzun vadeli hedefler, yapay zeka gibi oyun değiştirici gelişmelerin tüm insanlığın faydasına olması için işbirliğinin nasıl olması gerekliliği gibi konuların konuşulduğu, bu yıl 14’üncüsü bir kez daha Conrad İstanbul Bosphorus’da yapılan Boğaziçi Zirvesi, “Gelecek Yüzyılı Karşılamak” temasıyla akademisyenleri iş dünyasını ve sanatçıları bir araya getirdi. 16-17 Kasım 53 farklı ülkeden konuşmacı ve katılımcının yer aldığı, “27 ayrı panelde, kendi alanlarında uzman kişilerin yer aldığı zirvede, çok taraflı iş birliğinin barışın ve kalkınmanın temeli olduğunun altı çizildi.

Toplumun düşünce merkezi yani beyni olan üniversitelere dair Türkiye’de YÖK’ün kuruluşundan itibaren yükseköğretim sistemimizin çok merkeziyetçi ve bürokratik yapı içinde olduğunu düşünen ve bunun vakıf üniversitelerinin özerkliklerini etkilediğini düşünen bilimsel ve akademik özgürlüğün korunması, dışarıdan gelecek tehditlerin önlenmesi ve üniversitenin kendine has bilimsel yapı ve örgütlenmeyi oluşturup stratejik planını yapabilmesi bakımından kurumsal özerkliğin şart olduğu fikrini savunan, kendisine has siyasi görüşünü “siyâsî liberalim” şeklinde isimlendiren, Cumhuriyet’in ve değerlerinin halk tarafından sâhiplenilmesini önemseyen, herhangi bir meseleye dair hedefe yönelik olarak “yapılabilir” diye düşünenin yapacağına inanan, meselelerin oturduğun yerden bakıp geriyi çözmekten ziyade geleceğe yönelik bakışla şekilleneceği bakışıyla, ileriyi, geleceği inşâ etme yolunda eğitim sisteminde çok önemli bir reform yapmanın değerine olan inançla Eğitim Sistemi Girişimi’nin (ERG) başlatıcılarından olan ve üç kitabı bulunan, 1970’li yılların sonunda ülkemizde kamuoyu araştırmaları ve davranışsal sosyal bilim çalışmalarının başlaması ve yerleşmesine önemli katkılar sunmuş olan Türk siyaset bilimci ve akademisyen, panele Boğaziçi Üniversitesi eski rektörü, Emeritus Prof. Dr. Üstün Ergüder ve Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme-Ekonomi mezunu olup halen uzmanlık alanlarının yanısıra üçüncü Üniversitesini İstanbul Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (Lisans) bölümünde sürdüren Ekonomist H.Çiğdem Yorgancıoğlu Zirvedeki Yükseköğretimde Globalleşme isimli panel öncesi ve sonrası kısa sohbetlerde bir araya geldiler.

İtalya, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde ders vermiş olan kıdemli profesör (Emeritus) Mauro Calise zirvede.

Zirvenin ikinci gününde panel programı ise şu şekildeydi:

16.15-17.30 YÜKSEKÖĞRETİMDE GLOBALLEŞME
YER: Salon B
MODERATÖR: Emeritus Prof. Dr.Üstün Ergüder, Türkiye PANELİSTLER: • Özel Hurmuzlu Kıdemli Girişim Risk Yönetimi Analisti, Qatar University, Katar • Mehmet Ali Tuğtan Uzaktan Eğitim Merkezi Başkanı, İstanbul Bilgi Universitesi, Turkiye • Emeritus Prof. Dr. Mauro Calise Napoli Federico İİ Universitesi, İtalya • Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın Açıköğretim Fakültesi, Anadolu Üniversitesi, Türkiye

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.