DOLAR 32,4140 0.19%
EURO 35,0645 -0.15%
ALTIN 2.324,070,20
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

KALAN SÜRE

Dogecoin 1 dolar olacak mı?

Dogecoin 1 dolar olacak mı?

ABONE OL
25 Ekim 2022 14:49
Dogecoin 1 dolar olacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dogecoin’in 1 dolara ulaşma potansiyelini tartışmadan önce, talebi belirlemede önemli bir rol oynadığı için Dogecoin’in arzını anlamak önemlidir. Dogecoin başlangıçta, o zamanki diğer kripto para birimlerinden çok daha fazla olan 100 milyar token arzıyla başladı. Bununla birlikte, 2015 yılına kadar tüm Dogecoin’ler çıkarıldı ve beş milyar coin daha dolaşıma gireceği açıklandı.

Adetler giderek artacak

Teorik olarak bu, Dogecoin miktarının önümüzdeki yirmi yılda etkin bir şekilde ikiye katlanacağı anlamına geliyor. Dogecoin’in 1 dolara ulaşıp ulaşamayacağını veya daha yükseğe çıkabileceğini değerlendirirken, iki önemli faktörü göz önünde bulundurmamız gerekiyor; Dogecoin’in piyasa değeri ve genel arz ve talep dinamikleri.

Görünüşte sonsuz bir arz ile Dogecoin’in fiyatının önemli ölçüde arttığını hayal etmek zor. DOGE’nin geçmişteki yükselişine bakarsanız, bunun çoğu piyasa spekülasyonlarından kaynaklandı. Olayları bir perspektife oturtmak için her dakika 10.000 DOGE çıkarılıyor. Şu anda dolaşımda 130 milyardan fazla DOGE var ve 2030 yılına kadar 180 milyara ulaşması bekleniyor.

Diğer bir faktör ise DOGE’nin 9 milyar dolar civarındaki piyasa değeri. Kripto paranın 1 dolara çıkması için 80 milyar dolara kadar çıkması gerekecek. Bunun gerçekleşmesi için DOGE’ye önemli bir nakit girişi olması gerekiyor ki bu pek olası görünmüyor.

Boğa yeterli olabilir

Bununla birlikte, küresel ekonomi toparlanmaya başladıkça, her zaman başka bir Bitcoin boğa piyasasının dönme olasılığı var. Dogecoin satın alan çoğu kişi genellikle diğer coinlere göre daha uzun süre elinde tutma eğiliminde olduğundan, her zaman başka bir ani yükselme olasılığı olabilir.

Dogecoin’in 1 dolar seviyesine ulaşması için küçük bir ihtimal olsa da, bu fiyat noktasında değerini koruması pek olası görünmüyor. Dogecoin, değeri dikkate değer bir tweet veya söz gibi basit şeylerden etkilenen piyasadaki en değişken kripto para birimlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.