DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

Ata toprağını FinTek markası yaptılar!

Ata toprağını FinTek markası yaptılar!

ABONE OL
25 Ekim 2022 15:41
Ata toprağını FinTek markası yaptılar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2015 yılında fatura tahsilatlarına aracılık yapma amacıyla kurulan Elekse Ödeme Kuruluşu, bugün uçtan uca çözümler sunan bir FinTek olma yolunda ilerliyor. TCMB’den “elektronik para kuruluşu” lisansı almak için gün sayan Elekse, sosyal sorumluluk faaliyetleriyle de dikkat çekiyor…

İstanbul’da 10 kişilik bir ekiple çalışmalarına başlayan Elekse, 2016-2020 yılları arasında yüzde 2 bin gibi rekor bir büyümeyle sektörün en hızlı ve dinamik şirketlerinden biri oldu. BDDK’dan 2016 yılında faaliyet izni alan Elekse’nin adının ilginç bir öyküsü var…

Şirketin kurucuları, Giresun’un Alucra ilçesine bağlı köylerinin eski adı olan Elekse’yi kendilerine marka olarak seçmiş. Kısa sürede hızla büyüyen Elekse, bugün uluslararası bir FinTek markası olma yolunda ilerliyor.

Fatura tahsilatı aracılığındaki başarısını ödeme sistemlerinin farklı alanlarına yaymayı amaçlayan Elekse, 2018 yılında faaliyet alanını genişletmek üzere, yine 6493 sayılı kanun kapsamında ödeme hesabı işletmesi, sanal POS ve para havalesi için de faaliyet izni alarak yeni alanlara girdi. Müşterilerine bütüncül bir hizmet sunmak isteyen Elekse, bu yıl bir adım daha atarak TCMB’ye elektronik para lisansı başvurusu için çalışmalara başladı. Elekse, böylece 2022 yılına yepyeni bir kimlikle girmeyi hedefliyor.

Yetkili Veznelerin yıllık işlem hacmi 2 milyar TL

Kısa sürede hızla büyüyen ve faaliyet alanını genişleten Elekse, verdiği hizmetleri farklı markalar altında yapılandırıyor. Örneğin fatura ödeme, para transferi, hesaba para yatırma, kredi kartı borcu ödeme gibi hizmetler “Yetkili Vezne” bayileriyle veriliyor. Tüm illerde yer alan ve sayıları 1500’ü aşan Yetkili Vezneler, yılda 15 milyondan fazla ödeme işlemine aracılık yaparak toplamda 2 milyar TL’nin üzerinde işlem hacmine ulaşmış durumda.

Esnek POS üzerinden 1 milyar TL’lik işlem yapıldı

Elekse, sanal POS hizmetini ise “Esnek POS” markasıyla veriyor. 2019’un ilk çeyreğinden bu yana sanal POS hizmeti veren Elekse, üye işyerlerinin ürün/hizmet satışında tüm banka kartlarının tek çekim ve taksitli olarak ürün/hizmet sunmasını sağlıyor. Esnek POS ile kartlı ödemelere farklı bir bakış açısı kazandıran şirket, fiziki POS ve sanal POS’u tek platformda buluşturduğu gibi, ister ertesi gün ister valörlü olarak çalışma imkanı sunarak fark yaratıyor. Elekse, sadece TL değil dolar, Euro ve diğer yabancı para çekimleriyle de işyerlerine ayrıcalık sunuyor. Esnek POS hizmetini kullanan işyerlerinin yıllık işlem hacmi 1 milyar TL’yi geçmiş durumda.

“Veren ile alan el arasındaki gizli kahraman”

Elekse, girişimcileri ve girişimcilik faaliyetlerini de destekliyor. Örneğin, “ihtiyaç sahipleri ve yardımseverler arasındaki dijital köprü” olarak tanımlanan ve kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan “askıya bırakmak” kavramını dijitalleştiren “askı” uygulamasının ana paydaşı ve ödeme altyapı sağlayıcısı konumunda. Askı ekibi, Elekse’yi “veren ile alan el arasındaki gizli kahraman” olarak tanımlıyor.

DİJİTAL CÜZDANIN YENİ ADI: HOPPA

Elekse, kısa bir süre içinde HOPPA adlı e-cüzdanını kullanıma sunacak. Bu cüzdanla 7/24 para transferinin yanı sıra fatura ödemesi, oyun/PIN satışı, QR kodla ödeme gibi işlemler yapılabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.