DOLAR 32,9664 0.05%
EURO 35,8764 0.21%
ALTIN 2.529,330,05
BITCOIN 2242071-1,02%
İstanbul
30°

AÇIK

KALAN SÜRE

ABD, Japonya ve Güney Kore üçlü iş birliğini görüştü

ABD, Japonya ve Güney Kore üçlü iş birliğini görüştü

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Japonya Savunma Bakanı Kihara Minoru ve Güney Kore Savunma Bakanı Shin Won-sik bir araya gelerek güvenlik alanında üçlü iş birliğini ele aldı.

ABONE OL
28 Temmuz 2024 13:55
ABD, Japonya ve Güney Kore üçlü iş birliğini görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pentagon’dan yapılan açıklamaya göre, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Japonya Savunma Bakanı Kihara Minoru ve Güney Kore Savunma Bakanı Shin Won-sik, Japonya’da bir araya geldi.

Güvenlik alanında üçlü iş birliğine bağlılıklarını yineleyen bakanlar, bölgedeki güvenlik endişelerini istişare ederek Kore Yarımadası ve Hint-Pasifik gibi bölgelerde barış ve istikrara katkı sağlamaya istekli olduklarını ifade etti. Kuzey Kore’yi nükleer ve füze tehdidinden caydırma konusunda da çalışmalarını sürdüreceklerine işaret eden Austin, Shin ve Kihara, Rusya ve Kuzey Kore arasında artış gösteren askeri ve ekonomik iş birliğine ilişkin endişelerini dile getirdi.

Taraflar, Kuzey Kore’nin nükleer sistemlerde çeşitlenmesini, balistik füze test ve fırlatmalarını kınayarak Pyongyang yönetimine bu faaliyetlerini durdurma çağrısı yaptı.

Bilgi paylaşımı, danışma, üçlü eğitim ve savunma hedeflerini de içeren güvenlik alanındaki üçlü iş birliği mutabakatı da taraflarca imzalandı.

Pentagon’dan yapılan açıklamaya göre, ABD Savunma Bakanı Austin, Güney Koreli mevkidaşı Shin ile Tokyo’da ikili görüşmesinde Kuzey Kore’nin çöp balonu gönderme faaliyetlerine ilişkin görüşlerini paylaştı. Austin ve Shin, Pyongyang yönetimini söz konusu provokatif faaliyetlerini derhal durdurmaya çağırdı.

Güney Kore’de bulunan Kuzey Koreli sığınmacılar ve aktivistler, Pyongyang’ı eleştiren propaganda broşürleriyle dolu büyük balonları Kuzey’e yollamıştı. Kuzey Kore ise buna cevaben mayıs sonundan itibaren 2 binden fazla çöp taşıyan balonu Güney Kore’ye göndermişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP