Antonio Guterres reform çağrısını yineledi

Antonio Guterres reform çağrısını yineledi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, çok taraflı kurumların bugünün gerçeklerine uyarlanması gerektiğini belirterek, reform çağrısını yineledi.

ABONE OL
13 Eylül 2024 20:20
Antonio Guterres reform çağrısını yineledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Guterres, 21 Eylül Dünya Barış Günü öncesinde BM’de düzenlenen “Barış Çanı Töreni”nde konuştu.

BM’nin varoluş nedeninin barış olduğunu anımsatan Guterres, “Ancak barış tehdit altında, savaş ise yükselişte. Orta Doğu’dan Sudan’a, Ukrayna’dan başka yerlere kurşunlar ve bombalar insanları öldürüyor, yaralıyor. Cesetler üst üste yığılıyor, toplumlar travma geçiriyor, binalar enkaza dönüşüyor.” uyarısında bulundu.

Guterres, jeopolitik bölünmüşlükler, eşitsizlik ve dezenformasyonun da artışta olduğunu ifade ederek, yeni teknolojilerin kontrolsüz bir şekilde silahlandırdığına dikkati çekti.

Uluslararası kurumların söz konusu sorunlarla mücadele etmek için “daha iyi konumda” olmaları gerektiğini savunan Guterres, 22-23 Eylül’de düzenlenecek “Geleceğin Zirvesi”nin bu bağlamda önemli bir fırsat teşkil ettiğine işaret etti.

Guterres, bu zirvede “reform ve yeniden canlanma” sürecinin başlatılabileceğini söyleyerek, “Çok taraflı kurumları, İkinci Dünya Savaşı döneminin yerine bugünün gerçeklerine uyarlamamız lazım.” değerlendirmesinde bulundu.

BM Genel Sekreteri, “barış kültürünü” geliştirmek gerektiğinin altını çizerek BM karargahının bahçesinde bulunan barış çanını çaldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP