Çin tahvil getirileri tarihi dipte

Çin tahvil getirileri tarihi dipte

Çin'de tahvil piyasasına devlet bankalarından müdahale geldiği yönündeki sinyaller artarken, ülkenin tahvillerinde getiriler de tarihi dip seviyelere geriledi.

ABONE OL
13 Eylül 2024 13:07
Çin tahvil getirileri tarihi dipte
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’de en aktif şekilde işlem gören 10 yıllık devlet tahvillerinin getirisi yüzde 2,075’e gerileyerek resmi kayıtların tutulmaya başlandığı 2002 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Bu hareket, devlet bankalarının son günlerde, Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) tahvillerdeki ralliyi soğutmak için müdahale etmiş olabileceğinin bir işareti olarak, ikincil piyasada uzun vadeli tahvil satışında daha aktif hale geldiği bir dönemde gerçekleşti.

Bu gelişme, yatırımcılar ve Çinli yetkililerin devlet tahvili getirilerinin hangi seviyede olması gerektiği konusundaki düşünceleri arasındaki ayrışmanın altını çiziyor.

Yatırımcılar, zor bir dönemden geçen bir ekonomi ve uzayan gayrimenkul krizinin ortasında sadece en güvenli varlıklara el atmak isterken, yetkililer likidite kaynaklı bir balonun patlamasının finansal istikrarı tehlikeye atabileceğinden endişe ediyor.

Natixis Kıdemli Ekonomisti Gary Ng, “PBOC zaman zaman tahvil satmak ve getiriyi yükseltmek için daha agresif müdahalelerde bulunacak, ancak getiriler yine de muhtemelen yüzde 2’lik bir tabanla düşüş eğiliminde olacak” dedi.

Bloomberg Intelligence Asya Kur Başstratejisti Stephen Chiu ise “Biz hala PBOC’nin uzun vadeli getirileri desteklemek için adım atması gerektiğine inanıyoruz. Sanırım piyasa PBOC’nin toleransını deneyecek ve 10 yıllık getiriyi yüzde 2’ye doğru itecektir” değerlendirmesinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP