Petrol haftalık kazanca yöneldi

Petrol haftalık kazanca yöneldi

Petrol, Francine fırtınasının ham petrol üretimini aksatması ve beklenen Fed faiz oranı kesintileri öncesinde ilk haftalık kazancına doğru ilerliyor.

ABONE OL
13 Eylül 2024 12:22
Petrol haftalık kazanca yöneldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brent ham petrolü varil başına 72 doların üzerine çıkarak üçüncü seansta yükseldi ve haftalık tırmanışını neredeyse yüzde 2’ye çıkardı, ABD ham petrolü ise 70 doların altındaydı. Kasırga, Meksika Körfezi’nde üretimde önemli bir durmaya neden oldu.

Ham petrol, en büyük ithalatçı Çin’deki azalan talep görünümüyle ilgili endişeler nedeniyle bu çeyrekte yüzde 16 daha düşük kalmaya devam ediyor. Uluslararası Enerji Ajansı (UEA), aylık raporuna göre, Çin ekonomisinin soğumasıyla birlikte ilk yarıdaki küresel tüketim büyümesinin pandemiden bu yana en düşük seviyede olduğunu söyledi. Bu sebeple OPEC+ arz kısıtlamalarını gevşetme planını ertelemeyi seçti.

UEA raporuna göre Çin talebi Temmuz ayında dördüncü ay üst üste daraldı.

Commonwealth Bank of Australia Analisti Vivek Dhar, “Yılın geri kalanı için baskın temalar; zayıflayan Çin talebi ve OPEC+’ın bu ılımlı talep ortamında potansiyel olarak pazar payını savunmaya yönelik sonraki stratejisi” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP