UBS’ten yatırımcılara Fed için itidal mesajı

UBS’ten yatırımcılara Fed için itidal mesajı

UBS "Fed'in agresif bir faiz indirimi yapmasını bekleyen yatırımcılar fazla 'aceleci' davranıyor" açıklamasında bulundu.

ABONE OL
13 Eylül 2024 00:41
UBS’ten yatırımcılara Fed için itidal mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UBS CEO’su Sergio Ermotti, enflasyonla mücadelenin henüz bitmediğini ve bazı yatırımcıların ABD Merkez Bankası’nın bu ay agresif bir faiz indirimine gidebileceği beklentisiyle fazla aceleci davrandığını söyledi.

Ermotti, “Bence piyasa Fed’in bu kadar agresif davranmasını beklemekle biraz fazla aceleci davranıyor” dedi.

Fed’in dikkate alması gereken “en önemli” konunun hala yapışkan olan ve henüz “tamamen kontrol altında” olmayan enflasyon olduğunu da belirten Ermotti,”Fed muhtemelen bir indirime gidecek diyebilirim, ancak piyasanın beklediği gibi değil” dedi.

Ermotti, uzun zamandır beklenen yumuşak inişin hala yönetilebileceğini söyledi ve diğer ekonomik verilerin hala böyle bir senaryoya işaret ettiğini ekledi.

“Enflasyonun bir kısmında çok fazla yapışkanlık var, ancak tüketiciler oldukça iyi dayanıyor” diye konuşan Enmotti,”Ancak şu an için görünümün yumuşak iniş ile oldukça tutarlı olduğunu söyleyebilirim ve bu nedenle durum hakkında bir şekilde olumlu olmaya devam ediyoruz.” dedi.

Ermotti ayrıca Asya konusundaki iyimserliğini paylaşarak, UBS’in bölgenin büyümesinde “çok iyi bir ivme” görmesine rağmen, bölgenin jeopolitik ve daha geniş küresel ekonomik görünümün yarattığı zorluklardan muaf olmadığını söyledi. “Çin’in kasvetli ekonomik görünümüne rağmen Ermotti, bankanın ülkedeki taahhütlerini ve sunduğu fırsatları ikiye katladı. 50 yılı aşkın bir süredir Çin’deyiz ve önümüzdeki yüz, 200 yıl boyunca da orada olacağız” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP