Çin korumacılığa yöneldi

Çin korumacılığa yöneldi

Çin, otomobil üreticilerinden gelişmiş elektrikli araç teknolojisinin ülkede kalmasını sağlamalarını istedi.

ABONE OL
12 Eylül 2024 08:24
Çin korumacılığa yöneldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’in otomobil üreticilerine gelişmiş elektrikli araç teknolojisinin ülkede kalmasını sağlamalarını şiddetle tavsiye ettiği öne sürüldü.

Bloomberg News’un konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Pekin, Çinli otomobil üreticilerini yabancı fabrikalarına knock-down kitleri ihraç etmeye teşvik ediyor, bu da bir aracın önemli parçalarının yurt içinde üretileceği ve daha sonra hedef pazarlarında son montaj için gönderileceği anlamına geliyor.

Çin’in elektrikli araç endüstrisinin know-how’ını korumak ve düzenleyici riskleri azaltmak için bir başka girişimde daha bulunduğun ve Çin Ticaret Bakanlığı’nın Temmuz ayında bir düzineden fazla otomobil üreticisiyle bir toplantı düzenlediğini belirten kaynaklar, bu üreticilere Hindistan’da otomobille ilgili herhangi bir yatırım yapmamaları gerektiğinin söylendiğini belirttiler.

Buna ek olarak, Türkiye’de yatırım yapmak isteyen otomobil üreticilerinin öncelikle Çin’in elektrikli araç endüstrisini denetleyen Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nı ve Türkiye’deki yerel Çin büyükelçiliğini bilgilendirmeleri gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP