Yapı Kredi’nin sürdürülebilirlik taahhütlerine SBTİ onayı

Yapı Kredi’nin sürdürülebilirlik taahhütlerine SBTİ onayı

Gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakmak için sürdürülebilir dönüşüme öncülük eden Yapı Kredi’nin, 2030 yılına kadar, kapsam 1 ve 2 sera gazı emisyonlarını ve kapsam 3 finanse edilen kredi portföyü kaynaklı emisyonlarına yönelik belirlediği azaltım hedeflerini Bilim Temelli Hedefler Girişimi (SBTi) tescil etti.

ABONE OL
11 Eylül 2024 12:48
Yapı Kredi’nin sürdürülebilirlik taahhütlerine SBTİ onayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koç Holding tarafından hayata geçirilen Karbon Dönüşüm Programı dâhilinde, 2021’de başlatılan ölçümleme ve modelleme çalışmaları sonucunda belirlenen hedeflerin onaylanması ile Yapı Kredi; Türkiye’nin SBTi doğrulaması alan ilk büyük ölçekli özel bankası oldu. Ayrıca, Yapı Kredi SBTi tarafından doğrulama alan diğer Türk bankaları arasında yüzde 29 ile en yüksek kredi portföyü hedef kapsamını sunan ve zorunlu hedef portföyünün tamamı için taahhüt veren tek Türk bankası olarak bir adım öne çıkmayı başardı.

“Sürdürülebilir gelecek için sorumluluk almaya devam ediyoruz”

Yapı Kredi olarak sürdürülebilir ekonominin gelişimini destekleyecek çok kapsamlı bir yol haritasını hayata geçirdiklerini vurgulayan Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, şu değerlendirmelerde bulundu: “Yapı Kredi olarak, sürdürülebilir gelecek için bir adım önde olma vizyonuyla stratejik adımlar atmaya ve sorumluluk almaya devam ediyoruz. Bu kapsamlı program ile kredi ve yatırım portföyümüzü net-sıfır karbon hedeflerimizle uyumlulaştırırken, şirketleri de düşük karbon dönüşümünde aktif olarak destekleyecek, onları net sıfır uyumlu geçiş stratejileri ve planlarını belirlemeye teşvik edeceğiz. Sektörel Dekarbonizasyon Yaklaşımı (SDA) ile belirlenen finanse edilen emisyonlarımızı 2030 yılına kadar çok ciddi oranda azaltacağız. Diğer uzun vadeli kurumsal krediler portföyümüzdeki yatırım değerine göre, kapsam 1 + 2 + 3 portföy sıcaklık skorunu ise 2021 yılındaki 3,2°C'den 2026 yılına kadar 2,75°C'ye düşürmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Hedef ve taahhütlerimizin SBTi tarafından onaylanması; Yapı Kredi olarak yaptığımız ölçümleme, modelleme, hedef ve taahhütlerimize ilişkin yaklaşımlarımızın Paris Anlaşması'na uygun olarak bilime dayalı olduğunu da teyit ediyor. Topluma, insana ve doğaya dost ve sürdürülebilir bir gelecek adına bütün gücümüzle sınırları kaldırmak için çalışmayı sürdürüyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP