BOJ üyesinden faiz artırımı sinyali

BOJ üyesinden faiz artırımı sinyali

Japonya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Junko Nakagawa enflasyonun BOJ'un tahminleri doğrultusunda ilerlerse faiz artırımına devam edeceklerini söyledi.

ABONE OL
11 Eylül 2024 08:16
BOJ üyesinden faiz artırımı sinyali
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japonya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Junko Nakagawa, enflasyonun bankanın tahminleriyle uyumlu hareket etmesi halinde Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) faiz oranlarını artırmaya devam edeceğini söyledi.

Nakagawa, “Ancak merkez bankası, faiz oranlarını artırmayı değerlendirirken bu tür piyasa hareketlerinin ekonomi ve fiyatlar görünümü üzerindeki etkisini hesaba katmalıdır” diye ekledi.

Nakagawa Çarşamba günü yaptığı bir konuşmada, “Gerçek faiz oranlarının şu anda çok düşük olması göz önüne alındığında, fiyat tahminlerimiz karşılanırsa yüzde 2’lik enflasyon hedefimize sürdürülebilir ve istikrarlı bir şekilde ulaşma açısından parasal desteğin derecesini ayarlayacağız” dedi.

Nakagawa açıklamaları, BOJ’nin politika kurulunun bir diğer üyesi olan Hajime Takata’nın geçen hafta BOJ’nin faiz oranlarını artırma yolunda kalması gerektiğini ancak dalgalı piyasaların işletmelere ciddi zarar vermemesini sağlamak için dikkatli davranması gerektiğini söylemesinin ardından geldi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP