Milyonlarca ehliyet sahibini sevindirecek gelişme

Milyonlarca ehliyet sahibini sevindirecek gelişme

Ekim ayında mesaiye başlayacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), gündemine alacağı ilk konulardan biri ehliyet düzenlemesi olacak. Yılın ilk aylarında B sınıfı ehliyetler için yapılan kapsam değişikliğinin genişletilmesi beklenirken, İçişleri Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı yeni düzenlemenin detayları belli oldu.

ABONE OL
10 Eylül 2024 15:39
Milyonlarca ehliyet sahibini sevindirecek gelişme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Ekim ayında başlayacak yeni yasama döneminde ehliyetlerle ilgili önemli bir düzenlemeyi gündeme alacak. İçişleri Bakanlığı’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni ehliyet düzenlemesi, sürücüleri sevindirecek gelişmeler içeriyor.

Şubat ayında B sınıfı ehliyetler için yapılan değişiklikle, B sınıfı ehliyet sahiplerine 125 cc ve altındaki motosikletleri kullanma hakkı verilmişti. Ancak bu hak için bir direksiyon sınavı şartı aranıyordu.

Bu düzenleme büyük ilgi görünce, İçişleri Bakanlığı kapsamın genişletilmesi yönünde çalışmalara başladı.

Yeni düzenleme, farklı ehliyet sınıfları olan A, B, C, D ve E sınıfı ehliyetler için bazı gerekliliklerin kaldırılmasını içeriyor. Bu değişikliklerin detayları henüz açıklanmadı, ancak düzenlemenin, sürücü sayısını artırma ve ehliyet süreçlerini kolaylaştırma amacı taşıdığı belirtiliyor.

Meclis’in yeni dönemine başlamasıyla birlikte taslak düzenlemenin komisyonlara gönderilmesi ve onaylanması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP