Erkekler kadına yönelik şiddete karşı sesini yükseltiyor

Erkekler kadına yönelik şiddete karşı sesini yükseltiyor

Erkeklerin aktif katılımıyla toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını amaçlayan Türkiye’deki ilk, dünyadaki sayılı sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yanındayız Derneği’nin bu yıl 5. kez düzenleyeceği #kadınerkekeşittirnokta Konferansı, 10 Ekim 2024 tarihinde, İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşecek.

ABONE OL
10 Eylül 2024 15:05
Erkekler kadına yönelik şiddete karşı sesini yükseltiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yanındayız Derneği tarafından düzenlenen #kadınerkekeşittirnokta Konferansı’nda toplumsal cinsiyet eşitliğinin dünyada ve Türkiye’de nasıl uygulanabildiği örneklerle gösterilecek. Tüm gün sürecek etkinlikte, ilham verici oturumlar ve konuşmacılar yer alarak; eşitsizlikle mücadelenin sadece kadın meselesi olmadığı, erkeklere de bir o kadar iş düştüğü tekrar hatırlatılacak.

Açılış konuşmasını Yanındayız Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selen Okay Akçalı’nın yapacağı konferansın sunuculuğunu Oyuncu ve Yanındayız Derneği Başkan Yardımcısı Mert Fırat ile Oyuncu Didem Balçın üstlenecek. Cinsiyet eşitliğinde erkek müttefikliği konusunda uluslararası aktivizme önemli katkılarda bulunan, Birleşmiş Milletler, hükümetler ve şirketlere cinsiyet eşitliği konusunda danışmanlık yapan Equimundo Başkanı ve Kurucu Ortağı Gary Barker ise ana konuşmacı olarak yer alacak.

Türkiye’den birbirinden değerli konuşmacıları, iş insanlarını, akademisyenleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini buluşturan konferansta bu yıl “Yüzleşmeler”, “Meydan Okuyanlar”, “Dersimiz feminizm”, “Yerel Yönetimde Bir ‘Yanındayız’ Hikayesi”, “Başka Bir Erkeklik Mümkün mü?” “Doğruluk mu Cesaret mi?” ve “Sanat ve Eşitlik” konu başlıklı oturumlar yer alacak.

Akçalı: “Eşitlik bir ayrıcalık değil, insan olmanın gereğidir”

#kadınerkekeşittirnokta Konferansı’nın toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki kararlılıklarını ve bu yolda attıkları somut adımları vurgulayan en önemli etkinliklerden biri olduğunu söyleyen Yanındayız Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selen Okay Akçalı; “Bu yıl bir kez daha, toplumsal cinsiyet eşitliğine olan inancımızı ve bu alanda kaydettiğimiz ilerlemeyi konuşmak için bir araya geliyoruz. Konferansımızda, sadece kadınların değil, erkeklerin de toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine nasıl katkı sağlayabileceğini tartışacağız. Bu mücadele, bireysel çabalarımızın ötesine geçerek, toplumsal yapının her alanında köklü değişiklikler yapmayı gerektiriyor. Herkesi toplumsal cinsiyet eşitliğine olan inancımızı bir kez daha birlikte haykırmaya, bu önemli meselede yanımızda olmaya davet ediyoruz. Unutmayalım ki eşitlik bir ayrıcalık değil, insan olmanın gereğidir” dedi.

Konferansta iş ve sanat dünyasından şu isimler yer alacak (alfabetik sırayla): Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı ve Ortağı Agah Uğur, Türkiye İş Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali, Futurebright Şirket Ortağı Akan Abdula, Paris Bosphorus Enstitü Başkanı Bahadır Kaleağası, Gazeteci-Yazar Banu Güven, Equimundo Başkanı ve Kurucu Ortağı Gary Barker, Eski Futbol Hakemi ve İnsan Hakları Aktivisti Halil İbrahim Dinçdağ, SEEDS Kurucusu Joana Bacallo, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Itır Erhart ,Alarko Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih, Oyuncu İbrahim Selim, Aktivist, Gazeteci, Yazar Meral Tamer, Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane, Murat Göç, MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Nazan Moroğlu LL.M, Teknoloji ve Sürdürülebilirlik İletişimcisi Sertaç Doğanay, Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) desteğiyle gerçekleşecek konferansın platin sponsoru DFDS, gümüş sponsorları ise NEF, Vasıl Tekstil ve Vinder oldu. Türkiye İş Bankası mekan sponsoru olarak destek verirken, Mavi konferansın destekçileri arasında yer aldı. Konferansın sürdürülebilirlik sponsorluğunu ise Carbon Gate üstlendi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kurumsal şirketler, biletlerini satın alarak öğrencilerin konferansı ücretsiz, davetli olarak izleme olanağını sağlayabilecekler.

#kadınerkekeşittirnokta Konferansı görsellerine linkten ulaşabilirsiniz.
https://yanindayiz.dphoto.com/album/wnkwlm

#kadınerkekeşittirnokta Konferansı’nın biletlerini Mobilet web sitesinden https://mobilet.com/tr/ adresinden satın alabilir, konferans ile ilgili en güncel bilgileri https://kadinerkekesittirnokta.com/ adresinden, YANINDAYIZ Derneği’ni https://www.yanindayiz.org/ adresinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz:

● Twitter @yanindayizder
● Instagram @yanindayizdernegi
● Youtube – YANINDAYIZ Derneği
● Linkedin https://www.linkedin.com/company/yanindayiz-dernegi/

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP