İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan ‘Narin’ açıklaması

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan ‘Narin’ açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin Güran'ın ölümüyle ilgili " Çok hızlı bir şekilde bu olayın aydınlatılacağını düşünüyorum. 85 milyon bu olaydan son derece üzüntü duyuyor. Herkesin istediği bir an önce bu olayın aydınlığa kavuşması ve adaletin tecelli etmesi." dedi.

ABONE OL
10 Eylül 2024 14:41
İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan ‘Narin’ açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Aileye neden başsağlığı dilemedi?

Kendisinin Narin Güran mesajında aileye başsağlığı dilememesinin bir şüphe kaynaklı olup olmadığı sorulan Bakan Yerlikaya, “Oldukça açık yani daha fazla bir şey demeye gerek yok. Yani herkesin okuduğu zaman, anladığı, hissettiği bir durum” ifadelerini kullandı.

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve dün Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın ölümü ile ilgili konuşan Yerlikaya, şu anda bu konuda 4 savcının kollukla beraber bu işi yürüttüğünü belirti.

Soruşturmada savcılara verilen ifadeler doğrultusunda neler ortaya çıkarsa sürecin devam edeceğini aktaran Yerlikaya, detayı Adalet Bakanı’nın paylaşacağını söyledi.

“Son sözü artık hakimler söyleyecek, savcılar söyleyecek”

Olayın çok hızlı bir şekilde aydınlatılacağını düşündüğünü aktaran Yerlikaya, “85 milyon bu olaydan son derece üzüntü duyuyor. Herkesin istediği bir an önce bu olayın aydınlığa kavuşması ve adaletin tecelli etmesi. Sayın Cumhurbaşkanımız da Narin kızımızı öldüren kimse mahkemelerde yargılanıp hak ettiği cezaları almasının takipçisi olacağını söyledi. İnşallah bir daha insanlığımızdan utanacağımız tablo ile karşı karşıya gelmeyiz. Burada basın da çok önemli bir görev üstlendi. Görevini yaptı. Son sözü artık hakimler söyleyecek, savcılar söyleyecek. ” dedi.

Yerlikaya, “Ben her zaman göreve geldiğimden beri biliyorsunuz şunu söylüyorum. Biz tespit edilen suçu aydınlatıp suçluyu götürüp adalete teslim ediyoruz. Benim görevim bu. İçişleri Bakanlığının görevi, suçu önlemek ama önleyemiyorsa suç işlendiyse yakalayıp adalete teslim etmek. Gelinen noktada artık konu tamamen Adliyenin.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP