Apple, bir ürününden daha şarj kablosunu kaldırdı

Apple, bir ürününden daha şarj kablosunu kaldırdı

Apple, ürün kutularını küçültme stratejisinin bir parçası olarak iPhone dahil birçok modelinin kutusundan güç adaptörü ve aksesuarları kaldırma yoluna gitmişti. Bu stratejinin son kurbanı ise AirPods 4 kablosuz kulaklık modeli oldu.

ABONE OL
10 Eylül 2024 13:57
Apple, bir ürününden daha şarj kablosunu kaldırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple, ürün kutularını küçültme stratejisini genişleterek bir ürününden daha şarj kablosunu kaldırdı. Son olarak AirPods 4 modeli, kutusundan USB-C şarj kablosunu çıkardı. Daha önce iPhone modellerinde güç adaptörü ve kulaklıkları, iPad modellerinde ise Apple logolu çıkartmaları kutudan çıkaran Apple, bu stratejiyi AirPods serisine de uygulamış oldu.

AirPods 4, geliştirilmiş ses kalitesi ve aktif gürültü engelleme özelliği ile dikkat çekiyor. Ancak kullanıcılar, şarj kablosunu ayrı olarak satın almak zorunda kalacak. Şirketin bu hamlesi, iPhone ve iPad’lerde de kullanılan USB-C kablolarına sahip olan kullanıcıların ekstra bir kabloya ihtiyaç duymayacağı öngörüsüne dayanıyor.

Apple, daha önce Apple TV’nin Siri Remote’u için de şarj kablosunu kutusundan kaldırmıştı. 2020’de ise iPhone 12 serisinde güç adaptörünü kutudan çıkarmıştı. Bu adımlar, Apple’ın çevresel etkiyi azaltma ve sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdiği bir strateji olarak yorumlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP