NATO’ya Rusya çağrısı: Durum ciddi

NATO’ya Rusya çağrısı: Durum ciddi

Polonya, Rusya'nın hava sahası ihlallerine karşı NATO'nun ortak tepki vermesi çağrısı yaparken, Rus donanması stratejik tatbikata başladı.

ABONE OL
10 Eylül 2024 13:57
NATO’ya Rusya çağrısı: Durum ciddi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polonya Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, Rusya’ya ait insansız hava araçlarının (İHA) ülkelerin hava sahalarını ihlal etmesine karşı NATO’nun ortak tepki vermesi çağrısında bulundu.

Devlete ait PAP haber ajansına göre, Kosiniak-Kamysz, pazar günü NATO üyesi Romanya ve Letonya’nın hava sahasına Rus İHA’ları tarafından yapılan ihlallerin durumun ciddiyetini kanıtladığını söyledi. Kosiniak-Kamysz, NATO müttefiklerinin bu ve benzer durumlara ortak yanıt vermesi gerektiğini, konuyu tartıştıklarını ancak henüz sonuca varılmadığını ifade etti.

Play Video

Bakan Kosiniak-Kamysz, Polonya’nın en iyi hava savunma sistemlerini satın alarak kendisini silahlandırması ve güçlendirmesi gerektiğini de kaydetti. Kosiniak-Kamysz’in açıklamaları, Rus İHA’larının pazar günü Letonya ve Romanya hava sahalarını ihlal etmesinin ardından geldi.

RUSYA’DA DEV TATBİKAT

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı, Rus donanmasının “Okyanus-2024” askeri stratejik tatbikatına başladığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Rusya Deniz Kuvvetlerine bağlı birlikler, Rus ordusunun hazırlığı kapsamında “Okyanus-2024” tatbikatına katıldı.

Rusya Deniz Kuvvetleri Başkomutanı Amiral Aleksandr Moiseyev başkanlığında Pasifik ve Arktik Okyanusları, Akdeniz, Hazar ve Baltık sularında düzenlenen tatbikatta 90 binden fazla asker görev alırken, 400’ü aşkın savaş gemisi ve denizaltı, 120’den fazla uçak ve helikopter ile yaklaşık 7 bin askeri teçhizat yer alıyor.

İki aşamadan oluşan tatbikata, Rusya İçişleri Bakanlığı, Acil Durumlar Bakanlığı, Federal Güvenlik Servisi (FSB), Ulusal Muhafızlar, Federal Koruma Servisi çalışanları da dahil edildi. Yabancı ülkelerden askeri birliklerin de davet edildiği tatbikatta, Rus donanmasının hazırlık seviyesinin denetlenmesi hedefleniyor.

Okyanus tatbikatı, 16 Eylül’de sona erecek. Büyük tatbikatlardan biri olan Okyanus, eski Sovyetler Birliği döneminde 1970-1985 yıllarında da düzenlenmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP