ABD, Çinli firmaları kara listeye alacak

ABD, Çinli firmaları kara listeye alacak

ABD Temsilciler Meclisi bazı Çin biyoteknoloji firmalarını kara listeye alacak tasarıyı kabul etti.

ABONE OL
10 Eylül 2024 08:07
ABD, Çinli firmaları kara listeye alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Temsilciler Meclisi, ulusal güvenlik gerekçesiyle Çinli WuXi AppTec, BGI ve diğer bazı biyoteknoloji şirketleriyle iş yapmayı kısıtlamayı amaçlayan bir tasarıyı kabul etti.

Bu, hedeflenen firmalarla ve onlarla iş yapanlarla federal sözleşmeleri yasaklayacak olan Biosecure Act için ilk oylamaydı. Destekçiler, önlemin Amerikalıların kişisel sağlık ve genetik bilgilerinin yanı sıra ABD ilaç tedarik zincirlerini korumak için gerekli olduğunu savunuyor. Tasarı 306’ya 81 oyla kabul edildi ve süreç kapsamında gerekli olan üçte iki çoğunluğu kolayca aştı.

Yasanın Başkan Joe Biden’a gönderilip imzalanabilmesi için ABD Senatosu’ndan da geçmesi gerekiyor.

Temsilciler Meclisi’nde yapılan tartışmalarda Temsilciler Meclisi Çin Seçilmiş Komitesi’nin başkanı John Moolenaar ve en kıdemli üyesi Raja Krishnamoorthi yasanın lehinde görüş bildirenler arasındaydı.

Çin’in insan hakları ihlallerini eleştiren Temsilci Jim McGovern ise şirketlerin nasıl tespit edildiğine dair net bir yanıt alamadığını savunarak tasarıya karşı çıktı.

Hedef alınan WuXi Biologics, Massachusetts’teki bölgesinde bir tesis inşa ediyor.

WuXi AppTec yaptığı açıklamada, Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada “hayal kırıklığına uğradığını” ve “şirketimizi gerekli süreç olmaksızın önleyici ve haksız bir şekilde belirlediğini” söyledi.

Hong Kong’da işlem gören WuXi AppTec ve WuXi Biologics hisseleri Salı günü erken işlemlerde sırasıyla %10 ve %7’den fazla değer kaybetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP