İtalya’dan AB’ye benzinli araç yasağını erteleme çağrısı

İtalya’dan AB’ye benzinli araç yasağını erteleme çağrısı

İtalyan hükümeti, otomobil sektörünün "çöküşüne" yol açma riski taşıdığı endişesiyle Avrupa Birliği'ne (AB) benzinli araç yasağını gözden geçirmesi çağrısında bulundu.

ABONE OL
9 Eylül 2024 16:39
İtalya’dan AB’ye benzinli araç yasağını erteleme çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Parlamentosu Çevre Komitesi’nin de destekleriyle yapılan düzenlemeler sonucu 2035 yılı itibariyle Avrupa otomotiv sektöründe bir devir sona erecek. Böylece 2035’ten sonra Avrupa pazarında yalnızca sıfır emisyonlu araçlar satılacak.

İtalya bu düzenleme ile alakalı olarak AB’ye benzinli araç yasağını gözden geçirmesi talebinde bulundu.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni hükümetinden bakanlar, “absürt” politikanın ideolojik olarak yönlendirildiğini ve piyasanın gerçeklerini yansıtacak şekilde değişiklik gerektirdiğini iddia etti.

Avrupa kıtası genelinde elektrikli araçlara (EV) olan talebin yavaşlaması konusunda artan bir huzursuzluk var. Ayrıca Avrupa’nın otomobil endüstrisinin, hükümet sübvansiyonlardan faydalanan Çin ve ABD’deki üreticilerin giderek gerisinde kaldığına dair endişeler de söz konusu.

Geçtiğimiz hafta, otomobil devi Volkswagen, yüksek enerji fiyatları gibi sorunlar nedeniyle Almanya’daki fabrikalarını ilk kez kapatabileceği konusunda uyardı. Bu, bazı kesimlerde 2035 yılına kadar içten yanmalı motorlu araçların yasaklanmasına kadar uzanan zorlu AB iklim hedeflerinin yeniden düşünülmesi çağrılarına yol açtı.

Öte yandan, Almanya’nın en büyük endüstriyel işvereni ve gelir açısından Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi olan Volkswagen, Ukrayna’nın işgalinin ardından ucuz Rus gazının kaybedilmesi ile artan elektrik fiyatlarından etkilendi. Şirket ayrıca elektrikli otomobillere yönelik hamlesiyle de mücadele ediyor. Yılın ilk yarısında elektrikli araç satışları durakladı ve şirket, son elektrikli sedanlarının ABD lansmanını süresiz olarak erteledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP