Morgan Stanley’den yen uyarısı

Morgan Stanley’den yen uyarısı

Morgan Stanley stratejistlerine göre yen carry trade işlemlerinin çözülmesi hisse senedi piyasaları için risk oluşturmaya devam ediyor.

ABONE OL
9 Eylül 2024 12:10
Morgan Stanley’den yen uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mike Wilson öncülüğündeki Morgan Stanley stratejistleri, Fed Eylül’de 25 baz puanlık faiz indirimi yaparsa Japon yeninde sert hareket riskinin azalacağını bildirdi.

Stratejistler defansif hisse tavsiyesinde bulundu.

Japonya Merkez Bankası’nın Temmuz ayında faiz artırmasının ardından, Ağustos ayının başlarında Japon yeni borçlanarak alınan carry trade pozisyonları çözülmeye başlamış, ABD büyümesine ilişkin endişelerin de eşlik etmesiyle, küresel finans piyasalarında büyük bir satış dalgası yaşanmıştı.

Son dönemde yen tarafındaki gelişmeler carry trade ile ilgili tavsiyelerin de değişmeye başlamasını beraberinde getirmişti.

Citigroup, Goldman ve Nomura’nın da aralarında bulunduğu bazı kurumlar carry trade işlemlerinin yuan borçlanarak yapılmasını tavsiye etmişti.

T. Rowe da uyarmıştı

Morgan Stanley’den önce yen ile ilgili T. Rowe CIO’su Arif Husain de uyarılarda bulunmuştu.

Husain yayımladığı bir notta bu konuda erken uyarı yapanlardan birisi olduğuna işaret etti ve piyasalarda daha derin bir satış dalgası riskinin göz ardı ediliyor olabileceğini söyledi. “Yen carry trade’inin günah keçisi ilan edilmesiyle daha büyük ve derin bir trendin başlangıcını görmezden geliniyor” diyen Husain, “BOJ’un parasal sıkılaştırması ve bunun küresel sermaye akışı üzerindeki etkisi basit olmaktan çok uzak ve önümüzdeki birkaç yıl boyunca büyük bir etkiye sahip olacak” öngörüsünde bulundu.

Husain, getiriler yükseldikçe sermayenin ülkeye geri akacağı görüşüyle Japon devlet tahvillerinde alım tavsiye ediyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP