ABD’de bankacılık kuralları değişebilir

ABD’de bankacılık kuralları değişebilir

ABD, banka sermaye rejimine yönelik Basel kurallarında değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

ABONE OL
9 Eylül 2024 08:51
ABD’de bankacılık kuralları değişebilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de Fed ve diğer düzenleyiciler, sektörden gelen sert direniş karşısında bankalar için önerilen sermaye kurallarında kapsamlı değişiklikler yapmaya hazırlanıyor.

Bloomberg News’un haberine göre, 450 sayfayı bulan revizyonlar 19 Eylül’de açıklanabilir ve Basel III Endgame olarak bilinen ABD banka sermaye rejiminin kilit bileşenlerini yeniden şekillendirebilir.

Kaynaklar, planların değişebileceğine belirtmekle birlikte, yeniden düzenlenen tekliflerin, planların 2023 ortalarında açıklanmasının ardından benzeri görülmemiş bir lobi kampanyası başlatan Wall Street bankaları arasındaki endişeleri hafifletebileceğini vurguladılar.

Bu durum, sermaye gereksinimlerinin artırılmasına yönelik tekliflerin ekonomiye ve en çok da düşük gelirli borçlulara zarar vereceğini yüksek sesle savunan sektörle olası bir yasal savaşın önlenmesine yardımcı olabilir.

Bankaların tepkisi Bankaların kamuoyu önündeki tepkileri ve yasal işlem tehditleri, Fed Başkanı Jerome Powell’ı önerileri değiştirmek için kamuoyu önünde söz vermeye zorladı. Powell, geçtiğimiz haftalarda, JPMorgan Chase & Co.’dan Jamie Dimon ve Citigroup Inc.’den Jane Fraser’ın da aralarında bulunduğu banka patronlarıyla bir araya gelerek onları ikna etmeye çalıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP