Petrol zorlu haftanın ardından yükselişe geçti

Petrol zorlu haftanın ardından yükselişe geçti

Petrol, bir kasırganın ABD Körfez Kıyısı'na yaklaşması ve piyasalarda Cuma günü beklenenden zayıf gelen ABD istihdam verilerinin ardından yaşanan satış dalgasından sonra yükseldi.

ABONE OL
9 Eylül 2024 16:28
Petrol zorlu haftanın ardından yükselişe geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Petrolde bu hafta talep görünümünü açıklayabilecek üç rapora odaklanıldı.

Brent, geçen hafta yaklaşık yüzde 10 kaybettikten sonra varil başına 72 doların üzerine çıkarken, ABD ham petrolü 69 dolara yakın. Petrolün son kayıpları, ABD ve Çin’deki yavaşlama belirtilerinden kaynaklanıyor.

Yatırımcılar, üç önemli raporun; OPEC, Enerji Bilgi İdaresi ve Uluslararası Enerji Ajansı aylık görünümlerini yayınlamasıyla bu hafta bol miktarda piyasa öngörüsü elde edecekler. Ayrıca, önemli bir endüstri buluşması olan Asya Pasifik Petrol Konferansı Singapur’da düzenleniyor.

ABD benzini ve Avrupa dizeli de dahil olmak üzere ürün piyasalarında yaygın bir yumuşama oldu. Bu zayıflık, OPEC+’ı arz kısıtlamalarını iki ay ertelemeye yöneltti.

Morgan Stanley analistleri Martijn Rats da dahil olmak üzere bir notta, “OPEC+’ın planlanan üretim artışının başlangıcını erteleme duyurusu, üretici grubunun piyasayı dengelemeye odaklandığını gösteriyor. Talep daha fazla zayıflamazsa, Brent’in muhtemelen 70 doların ortalarında sabit kalacağını tahmin ediyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP