Getir’i verdiler n11’i aldılar

Getir’i verdiler n11’i aldılar

Mubadala, Getir'in Türkiye yemek ve hızlı teslimat operasyonunu devralmak için rekabet kuruluna başvururken, Getir'in sahip olduğu n11 Getir'in kurucu ortaklarından Serkan Borancalı'ya devredildi. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala Türkiye’nin ilk unicorn şirketlerinden Getir’in Türkiye’deki yemek ve hızlı teslimat bölümünü (Getir Perakende Lojistik AŞ) tamamen devralmak için 4 Eylül Çarşamba günü rekabet kuruluna başvururken, Getir’in %100 iştiraki olan n11 (Doğuş Planet Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş.) Getir’in kurucu ortaklarından Serkan Borançılı’ya devredildi. Devir ile ilgili mali hususlara pay devri ilanında yer verilmedi.

ABONE OL
7 Eylül 2024 11:57
Getir’i verdiler n11’i aldılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Eylül Cuma günü ilan edildi
Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nin 6 Eylül Cuma Günü yayımlanan 11159 sayılı nüshasının 745’inci sayfasında yer alan 176265 sıra nolu ilana göre, Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi, n11’de bulunan tüm hisselerini Serkan Borançılı’nın tek ortak olduğu Borancılı Teknoloji Anonim Şirketi’ne devretti.
Getir, 2022 yılında kısmen ortak olduğu n11’in tamamını 2023 yılında devralmıştı.

Kuzeyden Su, Tuncay Tütek’e
2023 yılı sonlarında, Getir, e-ticaret mevzuatı gereği, bünyesinde bulunan Kuzeyden Su markasını da elden çıkartarak, yine Getir’in kurucu ortaklarından Tuncay Tütek’e devretmişti.

Sırada Moov ve BiTaksi var
Getir tarafından haziran ayı içerisinde yapılan açıklamada Mubadala Investment Company’nin, şirkete ek sermaye sağlayarak Getir’in Türkiye’deki online market ve yemek teslimat hizmeti işinde yönetime ve çoğunluk hissesine sahip olacağı, Nazım Salur ve Getir kurucularının büyük ortak olarak e-ticaret alanında faaliyet gösteren n11, mobilite alanında GetirBiTaksi ve GetirAraç (Moov – Anadolu Grubu Şirketlerinden Garenta’dan devralınmıştı), kariyer platformu Getirİş ve New York’ta market ürünleri teslimatı alanında faaliyet gösteren FreshDirect hizmetlerini yöneteceği açıklanmıştı.

Bu açıklamadan yola çıkarak, yakın zamanda BiTaksi ve Moov başta olmak üzere, Getir’in Türkiye’deki online market ve yemek teslimat işleri dışında kalan faaliyetlerinde de resmi açıklamaların yakın olduğu söylenebilir.

Gözler BiTaksi’de
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve UKOME’nin yeni yönetmeliği ile sadece uygulamalar üzerinden işletilecek 2.500 yeni taksinin devreye alınması gündemdeyken, öncelikle BiTaksi’deki resmi devirlerin kısa sürede yapılması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP