OVP’de dikkat çeken kredi ve kredi kartı detayı

OVP’de dikkat çeken kredi ve kredi kartı detayı

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık hedef ve politikalarının yer aldığı Orta Vadeli Program'da dar gelirli vatandaşı zor sokacak kredi kartı ve kredi detayı yer aldı. Tüketime fren getirmek isteyen hükümet kredilerde ve kredi kartı limitlerinde tırpan yapacak.

ABONE OL
6 Eylül 2024 15:41
OVP’de dikkat çeken kredi ve kredi kartı detayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP), dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ve 2025-2027 dönemini kapsayan OVP ile temel ekonomik büyüklükler ve hedefler belirlendi.

Belirlenen hedefler ve yol haritasının yer aldığı programda kredi kartı ve krediler detayı dikkat çekti.

Yüksek enflasyon ve düşük maaşla yaşamına devam edebilmek için kredi ve kredi kartlarına sarılan vatandaşa kötü haber geldi.

Düşük gelir- yüksek enflasyon kıskancına sıkışan ve kredi kartı limitiyle yaşamını sürdüren vatandaş artık geliriyle endeksli kart limitlerine sahip olacak. Ayrıca bireysel ve ticari kredilerde de sıkılaştırma politikaları uygulanacak.

KREDİ VE KREDİ KARTI DETAYI

Programın ‘Finansal İstikrar’ bölümünde yer alan bilgilerde dezenflasyonu desteklemek amacıyla kredi kartı limitlerinde ve bireysel- ticari kredilerde düzenleme yapılacağı kaydedildi.

Enflasyon ve büyüme tahminleri arasında tutarsızlık olduğu eleştirisi alan programda sıklıkla tüketime fren yapılacağının altı çizilirken kart limitlerinde de düzenlemeye gidileceği kaydedildi.

OVP’de konuya ilişkin “Kredi kartı limitlerinin gerçek gelirle uyumunu artırmak amacıyla, SGK kapsamında toplanan veri setleri ile Risk Merkezi entegrasyonu sağlanacaktır” denildi.

Programda kredilere de tırpan uygulanacağı belirtilerek “İç talebi dengelemek, enflasyon beklentilerini çıpalamak ve cari açığı azaltmak amacıyla bireysel krediler ve hedefi olmayan ticari kredilerde seçici miktarsal sıkılaştırma politikaları uygulanacaktır” ifadelerine yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP