Türk Reasürans 5. yaşını kutluyor

Türk Reasürans 5. yaşını kutluyor

Türkiye'deki yerli reasürans kapasitesini artırmak ve kaynak verimliliğini sağlamak hedefleriyle sermayesinin tamamı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanarak 2019 yılında kurulan Türk Reasürans, 5. yaşına girdi.

ABONE OL
6 Eylül 2024 11:52
Türk Reasürans 5. yaşını kutluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Reasürans’tan yapılan açıklamaya göre, Türk Reasürans’ın 2024’ün ilk yarısında konsolide olarak ürettiği brüt primler 8,3 milyar TL, net primler de 7,1 milyar TL seviyesini aştı. Brüt ödenen tazminat miktarı ise Türk Reasürans’ın kuruluşundan itibaren 10,1 milyar TL’nin üzerinde kaydedildi.

Türk Reasürans, 2024’ün ilk çeyreği itibarıyla Türkiye reasürans pazarındaki payını yüzde 57 seviyesine ulaştırdı.

Şirketin 2024 yılı ilk yarısı itibarıyla net dönem karı 1,4 milyar TL seviyesine ulaştı, cari oranı 2,1’e yükseldi. Önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında Türk Reasürans, net dönem karını yüzde 96 artırma başarısını gösterdi. Şirket, yüzde 31’lik teknik karlılığın yanı sıra yüzde 33 oranında öz sermaye karlılığına ulaştı.

Türk Reasürans, kendi faaliyet alanlarına ve varoluş amaçlarına uygun şekilde yüzde 100 kendi sermayesi ile kurduğu iştirakleri sayesinde sektöre değer katıyor.

Finans sisteminde katılım sigortacılığına atfedilen önem göz önünde bulundurularak katılım sigorta şirketlerinin kurulması öncesinde, vizyoner bir bakış açısı ile bu alanda reasürans kapasitesi sağlamak amacıyla Türk Katılım Reasürans şirketini Eylül 2021’de kurdu.

Türk Reasürans, Aralık 2022’de ise sigorta, reasürans ve katastrofik modelleme alanlarında sektöre teknik ve teknolojik yenilikler sunarak T-Rupt Teknoloji isimli teknopark şirketini hayata geçirdi. T-Rupt bünyesinde geliştirilen katastrofik modelleme ürünü CATMOD, Türkiye’deki ilk, dünyada ise az sayıda örneği olan çözümlerden biri olma özelliğini taşıyor. CATMOD, Türkiye inşaat konvansiyonellerine uygun geliştirilmiş hasar görebilirlik fonksiyonları ile diğer modellerden ayrışıyor. Sigorta sektörüne ise afetler karşısında mali kayıp modellemesi hizmeti sunuyor.

Türk Reasürans, DASK’ın 25 milyar TL olan ödeme gücünü 280 milyar TL’ye yükseltti

Türk Reasürans, 2020 yılında teknik işleticiliğini üstlendiği Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) 25 milyar TL olan ödeme gücünü 280 milyar TL seviyesine ulaştırdı.

24 yıllık DASK tarihinde ödenen toplam tazminat tutarı 40 milyar TL iken, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrasında Türk Reasürans yönetimindeki DASK, etkili süreç yönetimi sayesinde 6 ayda 37,7 milyar TL tutara varan ödemeyi sigortalılara ulaştırmayı başardı.

Türk Reasürans’ın DASK’ın teknik işleticiliğini devraldığı tarihten itibaren, teknolojik altyapısı yenilenerek ve iş süreçleri optimize edilerek vatandaşlara sorunsuz ve etkin hizmet sunma imkanı sağlandı.

Vatandaşlara sunulan güvencenin kapsamının artırılması amacıyla Zorunlu Deprem Sigortası’nın Zorunlu Afet Sigortası’na (ZAS) dönüştürülmesi projesi tamamlandı.

Türk Reasürans’ın teknik işleticiliğini üstlendiği Özel Riskler Yönetim Merkezi ile sigorta veya reasürans teminatı bulunamayan, özellik arz eden ve sigorta edilmesinde kamu yararı olan riskler için teminat sağlanarak ülke ekonomisi için yüksek katma değer oluşturuldu.

“Aktif büyüklüğümüzü 23,6 milyar TL’ye çıkardık”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, Türk Reasürans ailesinin başarısının; birlikte verdikleri emeğin, inancın ve ortak hedeflerine olan sarsılmaz bağlılığın bir sonucu olduğunu belirterek, “Kuruluş öz kaynağımız olan 600 milyon TL’yi 5. yılımızda 4,3 milyar TL seviyesine taşıyarak, aktif büyüklüğümüzü 23,6 milyar TL’ye çıkardık. Türk Reasürans, kuruluşunda yurt içinde 16 sigorta şirketi ve 3 kuruma teminat verirken, bugün geldiği noktada 29 sigorta şirketi ve 5 kuruma güvence sağlıyor. Aynı zamanda 5 kıtada, 57 farklı ülkeye güvence ihraç ediyor olmanın gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eren, kuruluşun ilk gününden itibaren vizyonları ve misyonları doğrultusunda ülkeye hizmet ettiklerini ve daha büyük başarıları hedeflediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Türk Reasürans ailesi olarak, her adımda gösterdiğimiz gayret ve birlikte çalışma anlayışımız bizi daha büyük başarılara taşıyor. Elde ettiğimiz sonuçlar ve ürettiklerimiz ile ülkemizin güvence ihraç edecek finansal güce ve istikrara muktedir olduğu mesajını vermek bizler için çok kıymetli. Türk Reasürans olarak 5 yıllık serüvenimiz boyunca ulaştığımız hedefler, bizleri daha büyük başarılara ulaştıracak olan basamaklardır. Birlikte yürüdüğümüz bu yolda azim ve kararlıkla tüm hedeflerimize ulaşacağımıza inancım tamdır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP