Küresel piyasalar ABD istihdam verisine odaklandı

Küresel piyasalar ABD istihdam verisine odaklandı

Küresel piyasalar bugün açıklanacak ABD istihdam verileri öncesi karışık seyrediyor. Dün ABD’de S&P 500 endeksi yüzde 0,30 düşerken, Nasdaq 100 yatay bir kapanış gerçekleştirdi.

ABONE OL
6 Eylül 2024 11:43
Küresel piyasalar ABD istihdam verisine odaklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu sabah TSİ 07:38 itibarıyla ABD ve Avrupa vadeli endeksleri hafif ekside işlem görüyor. Düşüşlerde bazı yatırımcıların ABD verisi öncesi bazı pozisyonlarını kapatmasının etkili olduğu belirtiliyor.

Veri öncesi Asya endeksleri de karışık seyrederken, MSCI Asya Pasifik Endeksi haftayı düşüşle tamamlamaya hazırlanıyor. Hong Kong’da hisse senedi işlemleri cuma sabahı bir tayfun nedeniyle durduruldu.

Bloomberg Dolar Endeksi aralıksız üç günde yüzde 0,7’ye yakın gerilemiş durumda. Dolardaki düşüşte Bloomberg terminal kullanıcıları arasında ABD’de tarım dışı istihdam artışının 155 bin ile sınırlı kalacağı söylentisi etkili oldu. Yen ve Filipin pezosu ve Malezya ringgiti gibi gelişmekte olan Asya para birimleri bu sabah yükseldi. ABD’de 2 ve 10 yıllık tahvil getirileri hafta başından bu yana 19’ar baz puan düştü.

Petrol, OPEC+’nın planlanan üretim artışını iki ay ertelemesine rağmen, zayıf talep ve arz bolluğuna ilişkin endişelerle neredeyse bir yılın en büyük haftalık kaybına yöneldi. Dolar/TL sabah saatlerinde 33,9877 seviyesinden işlem gördü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP