Asya borsalarında toparlanma

Asya borsalarında toparlanma

Asya-Pasifik piyasaları Çarşamba günkü satış dalgasının ardından karışık seyretti.

ABONE OL
5 Eylül 2024 13:37
Asya borsalarında toparlanma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asya-Pasifik piyasaları, Japonya’nın Nikkei 225 endeksi hariç, bir gün önceki satış dalgasının ardından Perşembe günü büyük ölçüde toparlandı.

Nikkee endeksi, Japonya’nın Temmuz ayı ücret verilerinin yayınlanmasının ardından hafif düştü, geniş tabanlı Topix endeksi yüzde 0,39 arttı.

Ülkedeki ortalama aylık nakit kazançlar, Haziran ayında görülen yüzde 4,5’lik artışa kıyasla daha düşük bir artışla yıllık bazda yüzde 3,6 arttı. Reel ücretler, Haziran ayındaki yüzde 1,1’lik artışın ardından üst üste ikinci ay artarak yıllık bazda yüzde 0,4 arttı.

Veriler, Japonya Merkez Bankası’na faiz artırımı için daha fazla alan sağlıyor ve bu da hisse senetleri üzerinde baskı yaratabilir. Japonya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Hajime Takata, merkez bankasının “şirketlerin harcamaları ve ücretleri artırmaya devam edeceğini doğrulayabilirse faiz oranlarını artırmaya devam etmesi gerektiğini” söyledi.

Güney Kore’nin Kospi endeksi hafif olarak düşerken, küçük sermayeli Kosdaq endeksi yüzde 1 düştü. SK Hynix hisseleri yüzde 3,36 arttı. Güney Koreli çip üreticisinin Eylül ayı sonuna kadar HBM3E 12 katmanlı çipleri seri üretmeye başlayacak.

Avustralya’nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,18 yükseldi. Temmuz ayında ülkeden yapılan ihracat bir önceki aya göre yüzde 0,7 artarken ithalat geçen aya göre yüzde 0,8 düştü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP