Hamas: Saldırıların durması halinde, esirler canlı olarak döner

Hamas: Saldırıların durması halinde, esirler canlı olarak döner

Hamas, İsrail'in saldırı durdurmadıkça esirlerin Gazze Şeridi'nden "canlı dönmeyeceklerini" bildiren bir mesaj yayımladı.

ABONE OL
4 Eylül 2024 18:20
Hamas: Saldırıların durması halinde, esirler canlı olarak döner
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamas’ın İsrail halkına hitaben, video görüntüyle ilişkilendirdiği yazılı mesajında, “Karar sizin… Saldırıların durması halinde, esirler canlı olarak döner.” ifadelerine yer verildi.

Gazze Şeridi’ne saldırıların devam etmesi halinde ise İsrailli esirlerin “canlı dönmeyeceği” vurgulanan açıklamada, “(Başbakan Binyamin) Netanyahu’nun iktidarda kaldığı her gün yeni bir tabut anlamına gelebilir.” denildi.

Video görüntüde de “saldırın devam etmesi halinde akıbetleri meçhul kalacak.” ifadesiyle İsrail ordusunun cesetlerine ulaştığı 6 esire atıfta bulunan, 6 kırmızı “X” işareti yer aldı.

İsraillilere seslenilen görüntü, “Karar sizin” ifadesiyle tamamladı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin Refah kentinde bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedine ulaşıldığını açıklamıştı.

Gazze’de tutulan İsrailli esirlerin ailelerinin oluşturduğu platform, son olarak “Gazze-Mısır sınır hattındaki Philadelphi Koridoru’nda işgali sürdürmekte ısrar eden ve esir takası anlaşmalarını baltalayan” Netanyahu’yu esirlerin ölümünden sorumlu tutmuştu.

Netanyahu ise hükümetin kalan esirlerin serbest bırakılması için anlaşmaya varmakta kararlı olduğunu savunmuş ve anlaşma sağlanamamasının sorumlusunun Hamas olduğunu iddia etmişti.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde süren saldırılarının durdurulması için taraflar arasında uzun süredir müzakereler devam ediyor.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 673’ü çocuk, 11 bin 269’u kadın olmak üzere 40 bin 861 Filistinli öldü, 94 bin 398 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP