Bitcoin madenciliği zor günler geçiriyor

Bitcoin madenciliği zor günler geçiriyor

Bitcoin madenciliğinin kârlılığı rekor düşük seviyelere geriledi.

ABONE OL
4 Eylül 2024 13:21
Bitcoin madenciliği zor günler geçiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

JPMorgan’ın yayınladığı araştırma raporuna göre, Bitcoin (BTC) madenciliğinin kârlılığı rekor düşük seviyelere geriledi.

Analistler Reginald Smith ve Charles Pearce, “Bitcoin madencilerinin Ağustos ayında günlük blok ödül gelirinde EH/s başına ortalama 43.600 $ kazandığını tahmin ediyoruz, bu da kayıtlardaki en düşük nokta” diye yazdı.

Bu rakam, BTC fiyatının 60.000 dolar ve ağ hashrate’inin 161 EH/s olduğu Kasım 2021’deki 342.000 dolarlık zirve değerle karşılaştırılıyor.

Raporda, banka tarafından takip edilen 14 ABD’li madencinin toplam piyasa değerinin bir önceki aya göre %15 azalarak 20 milyar $’a gerilediği ve madencilerden yalnızca üçünün bu dönemde bitcoin’den daha iyi performans gösterdiği belirtildi.

Banka, sektördeki rekabet ve madencilik zorluğu için bir vekil olan ağ hashrate’inin üst üste ikinci ay arttığını belirtti.

Raporda, “Ağustos ayında ağ hashrate ortalaması 631 EH/s, geçen aya göre 16 EH/s arttı ve yarılanma öncesi seviyelerin yaklaşık 20 EH/s altında” değerlendirmesi yer aldı.

JPMorgan, madencilik zorluğunun geçen ay %9 arttığını ve yarılanma öncesine göre %4 daha yüksek olduğunu belirtirken, Bitcoin’in yıllıklandırılmış volatilitesinin Temmuz ayında %45 iken Ağustos ayında %62’ye yükseldiğini kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP