DOLAR 33,9801 0.29%
EURO 37,5501 0.03%
ALTIN 2.719,42-0,10
BITCOIN %
İstanbul
27°

AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Japonya Merkez Bankası Başkanından ‘artışlara devam’ mesajı

Japonya Merkez Bankası Başkanından ‘artışlara devam’ mesajı

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Kazuo Ueda 17 yıl sonra gelen faiz artırımının ardından veriler tahminler doğrultusunda gerçekleşirse artışlara devam edeceklerini söyledi.

ABONE OL
3 Eylül 2024 09:38
Japonya Merkez Bankası Başkanından ‘artışlara devam’ mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda bir hükümet panelinde yaptığı bir değerlendirmede ekonomi ve fiyatlar beklendiği gibi performans gösterirse faiz artışlarına devam edeileceğini belirtti.

Mart’ta yaklaşık 17 yılın ardından ilk defa faiz artırımına giden BoJ, temmuzda da politika faizini yüzde 0,25’e çıkararak son 15 yılın en yüksek seviyesine yükseltmişti.

Ueda, BOJ’un Temmuz ayı politika kararını ekonomi ve maliye politikası paneline açıklamak için Salı günü hükümetin belgeyi sundu. Belgeye göre Ueda temmuzdaki artıştan sonra reel faizlerin önemli ölçüde negatif olmaya devam etmesi nedeniyle ekonomik ortamın genişleyici olduğunu belirtti. Notta fiyatlardaki yukarı yönlü risklere bağlı olarak faiz artırımına gidildiği kaydedildi.

Öte yandan aralarında Japonya’nın iş dünyasının lobi kuruluşu Keidanren’in başkanı Masakazu Tokura’nın da bulunduğu 4 özel sektör temsilcisi geçen ay piyasada yaşanan çalkantıya atıfta bulunarak, makroekonomik politikanın istikrarlı bir şekilde yönetilmesi gerektiğini öne süren bir öneriyi panele sundu.

Üyeler ayrıca BOJ ve hükümetin işbirliği yapması ve piyasayla yakından iletişim kurması gerektiğini dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP