DOLAR 33,9136 -0.49%
EURO 37,5760 -0.22%
ALTIN 2.724,18-0,64
BITCOIN %
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Çin’den Japonya’ya çip kısıtlamalarında misilleme tehdidi

Çin’den Japonya’ya çip kısıtlamalarında misilleme tehdidi

Çin Japonya'nın Çinli firmalara çip üretim ekipmanlarının satışını ve servisini daha da kısıtlaması halinde misilleme tehdidinde bulundu. Japonya temmuz ayında çip yapımında kullanılan 23 malzemenin ihracatına yönelik kısıtlamaları devreye almıştı.

ABONE OL
2 Eylül 2024 16:15
Çin’den Japonya’ya çip kısıtlamalarında misilleme tehdidi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin, Tokyo’nun Çinli firmalara çip üretim ekipmanı satışını ve servisini daha da kısıtlaması durumunda Japonya’ya ekonomik misilleme tehdidinde bulundu. Bu durum, ABD liderliğindeki dünyanın ikinci büyük ekonomisini ileri teknolojiden ayırma çabalarını zorlaştırıyor.

Kaynaklara göre üst düzey Çinli yetkililer Japon mevkidaşlarıyla son görüşmelerinde bu konuyu tekrar ele aldı.

Toyota Motor Corp., Tokyo’da yetkililere Japonya’daki spesifik korkulardan birinin, Pekin’in yeni yarı iletken kontrollerine Japonya’nın otomotiv üretimi için gerekli olan kritik minerallere erişimini keserek tepki verebileceği endişesini dile getirdi.

Japonya’nın en önemli şirketleri arasında yer alan Toyota, Kumamoto’da Taiwan Semiconductor Manufacturing tarafından inşa edilen yeni çip kampüsüne yatırım yapmasının da bir yansıması olarak ülkenin çip politikasına dahil oluyor.

ABD Tokyo Electron’un da olduğu bazı firmalara Çin’in yarı iletkenlerde ilerlemesini engellemek için ek kısıtlamalar getirmesi yönünde baskı yapıyor. Kaynaklar, ABD’li yetkililerin Japon mevkidaşlarıyla kritik minerallerde yeterli arz için gerekli strateji hakkında görüştüğünü belirtti.

Çin, geçen yıl ulusal güvenlik ve çıkarları koruma gerekçesiyle yarı iletken çip üretiminde kullanılan galyum ve germanyum maddelerinin ihracatını sınırlamıştı. Bu metaller, yüksek hızlı bilgisayar çiplerinde, savunma ve yenilenebilir enerji sektörlerinde kullanılıyor.

Japonya da temmuz ayında çip yapımında kullanılan 23 malzemenin ihracatına yönelik kısıtlamaları devreye almıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP